Les dones africanes, davant i darrere de la càmera

Ravalnet
Marie Ngom, artista plàstica senegalesa Font: Associació Cultural Africadoolu
Marie Ngom, artista plàstica senegalesa Font: Associació Cultural Africadoolu
Cicle de Cinema Africà i Dona Font: Associació Cultural Africadoolu
El Cicle de Cinema Africà i Dona tindrà lloc del 8 al 29 de març a Barcelona

Les dones africanes, davant i darrere de la càmera

Ravalnet

Resum: 

L’Associació Cultural Africadoolu porta als centres cívics de la ciutat de Barcelona el 'Cicle de Cinema Africà i Dona'. Es desenvoluparà del 8 al 29 de març i comptarà amb la participació d'artistes i expertes en la temàtica.

El tret de sortida del cicle serà el 8 de març, Dia de les Dones Treballadores, amb un concert de Mandé Africa, la projecció de 'L'Arbre sans fruit', de la directora Aïcha Macky, i un debat participatiu amb Marie Ngom, artista plàstica senegalesa. Serà al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc, a partir de les 19.30 hores.

Les següents projeccions es faran els dies 9, 13, 22 i 29 de març, a diferents centres cívics. Totes les pel·lícules de la mostra giraran al voltant de la dona africana i o bé estaran creades per cineastes contemporànies del continent. Seran 'Maman Colonelle' de Dieudo Hamadi, 'Félicité' d'Alain Gomis, 'Mama Africa' de Mika Kaurismäki i 'Imani' de Caroline Kamya.

El 'Cicle de Cinema Africà i Dona' està organitzat per l’Associació Cultural Africadoolu, que es dedica a salvaguardar, promoure i difondre el patrimoni cultural immaterial de les societats africanes a través les arts. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’ICUB i dels centres cívics de la ciutat.

En el marc del cicle, de l'1 al 22 de març, es podrà visitar l'exposició 'Jiggen dey…Jiggen duu…' a la sala d'exposicions del Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Des d'Africadoolu afirmen que les obres de Marie Ngom són un himne a les dones senegaleses i que evoquen la seva necessitat de llibertat i amor.

Afegeix un comentari nou