L’escriptura jove té premi!

  • Cartell promocional

    Cartell promocional - Font: Biblioteques de Barcelona

La segona edició Concurs Lletres Joves H-G premia les creacions literàries on apareixen referències del districte Horta-Guinardó.

Després de l’èxit de participació de la primera edició, el Districte barceloní Horta-Guinardó convoca de nou els Concurs Lletres Joves H-G. Aquest concurs té per objectiu fomentar la creativitat i la participació dels joves d’entre 16 i 25 anys i donar a conèixer i promoure les especialitzacions de les biblioteques dels districte: la Biblioteca Guinardó- Mercè Rodoreda, la Biblioteca del Carmel-Juan Marsé, la Biblioteca Horta-Can Mariner i la Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró.

Existeixen dues categories diferents: 16 i 17 anys i de 18 a 25 anys. S’hi poden presentar relats en quatre modalitats diferents: microteatre, poesia, relat barceloní i relat de gènere negre. Tanmateix, els relats han de complir alguns requisits. Han d’incloure referències sobre el Districte d’Horta-Guinardó com carrers, barris, llocs emblemàtics, personatges... Després, han de ser treballs escrits en català o castellà, no haver estat premiats en altres ocasions i han de ser treballs originals.

El premi en la categoria 16 i 17 anys de cada modalitat és una tauleta tàctil i un curs o taller de creació literària. A la categoria de 18 a 25 anys, també hi ha premis per cada modalitat. El primer premi està dotat amb 700 euros i un curs o taller de creació literària, els segons classificats obtindran 400 euros i el tercer premi serà de 250 euros.

El jurat el formaran les directores de les biblioteques del Districte, representants culturals i institucionals i professionals de l’escriptura com Màrius Serra, Jordi Villalonga, Carlos Zanón, entre d’altres.

La data límit per presentar els treballs és el 15 de setembre. Consulta’n  tota la informació a les bases.

 

Afegeix un comentari nou