Maria Espeus i Ouka Leele: dones i fotografia al Photogenic Festival
Comparteix
Les dues fotògrafes mantindran una conversa sobre la relació entre el gènere i la càmara el 4 d'octubre al Museu del Disseny (Barcelona).
El Museu del Disseny acollirà, el 4 d’octubre a les 19h, la conversa entre Maria Espeus (Premi Nacional de Cultural 2017) i Ouka Leele (Premi Nacional de Fotografia 2005), dues fotògrafes de renom que parlaran sobre el que és ser dona dins el sector fotogràfic i de la seva trajectòria professional.
Maria Espeus, nascuda a Suècia, viu a Barcelona des del 1977. Va ser la fotògrafa oficial de la cerimònia dels Jocs Olímpics del ’92 i és una de les fotògrafes publicitàries de més renom al país. Ouka Leele és una reconeguda fotògrafa del moviment artístic "la movida madrileña". D'educació autodidacta, les seves obres es poden reconèixer per ser tan acolorides, tot i que adora també la tècnica del gravat.
Aquesta conversa és una de les activitats programades dins del Photogenic Festival'17 (del 29 de setembre al 8 d'octubre). La periodista Laia Beltrán serà l'encarregada de presentar i moderar la conversa. No cal inscripció prèvia però l’aforament és limitat.
Photogenic Festival 2017
Photogenic Festival presenta projectes de fotògrafs emergents i nous talents en un format no convencional, exposant aquests a comerços singulars, creant així una ruta expositiva on es potencia la fotografia, el petit comerç i els seus productes. Com a recolzament del festival, grans artistes aposten per aquesta iniciativa realitzant conferències, workshops, masterclass i altres activitats. Enguany, la ruta expositiva de Gràcia suma el barri del Born, que també acollirà els projectes dels nous talents i fotògrafs emergents participants.
El certamen fou creat i és gestionat per l’Associació Sobreàtic, entitat creada per joves professionals de l’àmbit de la cultura, el periodisme i la fotografia. Els objectius de l’associació són, entre d'altres, promoure el valor i el talent dels nous talents i els fotògrafs emergents, oferint-los proximitat amb els artistes de renom del sector, potenciar i posar en valor els petits comerços singulars de la ciutat, fomentar l’adquisició de productes i objectes amb valor afegit: proximitat, disseny local, sostenibilitat i ecologia, i oferir cultura a la ciutat en un format nou, innovador i gratuït.
Afegeix un nou comentari