Inclusió, literatura i solidaritat, els ingredients de 'Recicla Cultura'

Ravalnet
Una parada amb llibres, de Recicla Cultura 2014 Font: Recicla Cultura
Una parada amb llibres, de Recicla Cultura 2014 Font: Recicla Cultura
 Font:
A les xarxes socials pots trobar i compartir informació sobre la campanya amb l'etiqueta #ReciclaCultura

Inclusió, literatura i solidaritat, els ingredients de 'Recicla Cultura'

Ravalnet

Resum: 

Un any més, la Fundació Servei Solidari promou la donació i compra solidària de llibres per a la Diada de Sant Jordi. De la mà d'aquesta iniciativa, més de 1.700 persones han fet cursos d'alfabetització.

Entitats, universitats, biblioteques, empreses... recullen llibres durant les setmanes prèvies a Sant Jordi, i, quan s'apropa la Diada, els venen a canvi d'un donatiu simbòlic. És amb aquests diners que durant els sis anys d'existència de la campanya 'Recicla Cultura' s'ha fet possible que més de 1.700 persones hagin participat en cursos de català, castellà i alfabetització. En total, en les edicions anteriors s'han aconseguit més de 110 mil euros, amb els quals s'han ofert 88 cursos.

La Fundació Servei Solidari va engegar aquesta iniciativa amb la voluntat de facilitar l'aprenentatge de les llengües d'acollida de les persones nouvingudes, per tal d'afavorir la seva inclusió social. En el camí, se li han afegit 143 organitzacions i moltes persones voluntàries d'arreu de Catalunya. Així, 'Recicla Cultura' aplega la Diada de Sant Jordi amb la solidaritat, el voluntariat i la inclusió social.

En el marc d'aquesta iniciativa, també hi ha oportunitats de voluntariat. A la Universitat de Barcelona, per exemple, busquen persones voluntàries que puguin estar a la paradeta de llibres del campus Mundet els dies 18 i 19 d'abril.

Una altra manera de col·laborar amb la campanya és participant en la 'Marató de llibres' que organitza. L'objectiu és que 500 persones publiquin en la plana web de 'Recicla Cultura' una foto amb un llibre que hagin llegit i un breu comentari explicant perquè els ha agradat. Cada llibre llegit es transformarà en 3 euros de donatiu, que aportarà Re-Read.

Afegeix un comentari nou