Una muda nova pel Carrasclet

  • El gegant Carrasclet fa 30 anys aquest 2016.

    El gegant Carrasclet fa 30 anys aquest 2016.

  • La colla celebrarà el 30è aniversari en una festa d'estrena de la nova indumentària del gegant.

    La colla celebrarà el 30è aniversari en una festa d'estrena de la nova indumentària del gegant.

El gegant de Reus vol aconseguir finançament per renovar el seu vestuari coincidint amb el seu 30è aniversari.

El 1986, tres amics van presentar públicament la figura del gegant Carrasclet de Reus, en homenatge a Pere Joan Barceló i Anguera, personatge històric, símbol de la lluita per les llibertats de Catalunya perquè va lluitar durant tota la Guerra de Successió a les files de l’Arxiduc Carles d’Àustria.

30 anys després, enguany la colla gegantera vol renovar la imatge del Carrasclet amb l’estrena d’un vestit fet a mida pel 24 de setembre, dia de la festa del seu aniversari. Amb aquesta finalitat, la colla ha activat una campanya de micromecenatge a Tot Suma: “Pels 30 anys, el Carrasclet estrena vestit!”.

Es pot col·laborar en aquesta iniciativa aportant entre 5 i 75 euros. La recompensa permet assistir a la festa amb invitacions des d’una a 10 persones, en funció de l’import aportat.

El Carrasclet ha passat prèviament per una restauració de pintura, d'elements de l'estructura i dels detalls en llautó del trabuc i la pistola. Destaca el fet que és l’únic gegant que sense pertànyer als Gegants de Reus participa en els seguicis de les dues festes majors de la ciutat.

Afegeix un comentari nou