Vota l’entitat guanyadora del Premi Martí Gasull de promoció del català!

Suport Associatiu
Acte de lliurament del Premi Martí Gasull l'any 2015.
Acte de lliurament del Premi Martí Gasull l'any 2015.
La Plataforma per la Llengua organitza aquest premi des de l'any 2014.
La Plataforma per la Llengua organitza aquest premi des de l'any 2014.

Vota l’entitat guanyadora del Premi Martí Gasull de promoció del català!

Suport Associatiu

Resum: 

Els Cinemes Texas, Catalunya Ràdio i l’escola La Masia són els finalistes d’aquest guardó que organitza Plataforma per la Llengua.

Fins al 28 de gener, les persones que ho vulguin poden participar en el procés de votació popular que es farà a través del web www.premismartigasull.cat per triar l’entitat guanyadora del certamen.

Des de fa 5 anys, la Plataforma per la Llengua organitza aquest guardó per destacar la trajectòria i la tasca d’entitats i persones que treballen en la promoció i defensa del català.

En aquesta edició, s’hi han presentat un total de 539 candidatures i el jurat ha escollit com a finalistes Catalunya Ràdio, l’escola La Masia i els Cinemes Texas. El premi es lliurarà el 5 de febrer al Teatre Poliorama de Barcelona.

Creant un espai de servei públic i de comunicació
Des de fa 35 anys, Catalunya Ràdio ha creat un "imaginari radicofònic propi" que ha estat crucial per contribuir a la normalització de la llengua catalana, segons la Plataforma per la Llengua, que reivindica aquesta emissora com a exemple de professionalitat.

Normalitzant el cinema en català
Des del 2014, els Cinemes Texas de Barcelona programen pel·lícules de reestrena o clàssiques en versió original subtitulada en català i ofereixen també projeccions infantils doblades en llengua catalana.Aquest projecte, impulsat pel director Ventura Pons, compta amb un important èxit de públic que ha portat a inaugurar l’any 2017 els cinemes AlbaTexas a València.

Cinquanta any d’escola cooperativa en català al País Valencià
L’escola La Masia va néixer amb l’objectiu d’oferir una alternativa a l’educació autoritària durant el franquisme i continua sent un punt de referència educatiu tant dins com fora de les aules. Qualitat, educació en valors i estima per la llengua són algunes de les característiques que Plataforma per la Llengua destaca d'aquest projecte.

Afegeix un comentari nou
0