Vota l’entitat guanyadora del Premi Martí Gasull de promoció del català!

  • Acte de lliurament del Premi Martí Gasull l'any 2015.

    Acte de lliurament del Premi Martí Gasull l'any 2015. - Font: Plataforma per la Llengua

  • La Plataforma per la Llengua organitza aquest premi des de l'any 2014.

    La Plataforma per la Llengua organitza aquest premi des de l'any 2014. - Font: Plataforma per la Llengua

Tags

Fins al 28 de gener, les persones que ho vulguin poden participar en el procés de votació popular que es farà a través del web www.premismartigasull.cat per triar l’entitat guanyadora del certamen.

Des de fa 5 anys, la Plataforma per la Llengua organitza aquest guardó per destacar la trajectòria i la tasca d’entitats i persones que treballen en la promoció i defensa del català.

En aquesta  edició, s’hi han presentat un total de 539 candidatures i el jurat ha escollit com a finalistes Catalunya Ràdio, l’escola La Masia i els Cinemes Texas. El premi es lliurarà el 5 de febrer al Teatre Poliorama de Barcelona.
 

Creant un espai de servei públic i de comunicació
Des de fa 35 anys, Catalunya Ràdio ha creat un "imaginari radicofònic propi" que ha estat crucial per contribuir a la normalització de la llengua catalana, segons la Plataforma per la Llengua, que reivindica aquesta emissora com a exemple de professionalitat.

Normalitzant el cinema en català
Des del 2014, els Cinemes Texas de Barcelona programen pel·lícules de reestrena o clàssiques en versió original subtitulada en català i ofereixen també projeccions infantils  doblades en llengua catalana.Aquest projecte, impulsat pel director Ventura Pons, compta amb un important èxit de públic que ha portat a inaugurar l’any 2017 els cinemes AlbaTexas a València.

Cinquanta any d’escola cooperativa en català al País Valencià
L’escola La Masia va néixer amb l’objectiu d’oferir una alternativa a l’educació autoritària durant el franquisme i continua sent un punt de referència educatiu tant dins com fora de les aules. Qualitat, educació en valors i estima per la llengua són algunes de les característiques que Plataforma per la Llengua destaca d'aquest projecte. 

Afegeix un comentari nou