3.500 milions d’euros per pal·liar la pobresa a la UE

Autor/a: 
Noe Alvarez

3.500 milions d’euros per pal·liar la pobresa a la UE

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

El passat dilluns 10 de març l’Eurocambra, la Comissió Europea i els 28 membres de la UE van arribar a un acord per destinar un fons de 3.500 milions d’euros a lluitar contra la pobresa i l'exclusió social.

La Unió Europea comptarà amb un nou fons de 3.500 milions d’euros des de l’any 2014 i fins el 2020, per distribuir aliments, roba i altres béns de primera necessitat als més necessitats d’Europa. Una part dels recursos del nou Fons d'Ajuda Europea per als més Necessitats es destinarà també a mesures d’integració social. A més, es dotarà de finançament a iniciatives privades, com ara supermercats, per a donacions d’aliments.

La dotació, que serà efectiva en un període de dos mesos, cofinançarà el 85% de les iniciatives nacionals per pal·liar la pobresa i arribarà fins al 95% en aquells països més afectats per la crisi, ja que segons dades comunitàries 4 milions de persones viuen sense llar a la Unió Europea, i gairebé 40 milions d’europeus només es poden permetre un dinar cada dos dies.

D’altra banda, segons el darrer estudi realitzat per l’EAPN Espanya (European Anti Poverty Network) l'any 2012 a l’estat espanyol hi havia 3 milions de persones en situació de pobresa severa, és a dir que viuen amb menys de 307 euros al mes, xifra que representa un 6,4% de la població del país.

Afegeix un comentari nou