Apropant l’economia social i solidària al professorat!

Suport Tercer Sector – Econòmic
Aquestes formacions volen apropar l'economia social i solidària i el cooperativisme als docents. Font: Coopcamp
Aquestes formacions volen apropar l'economia social i solidària i el cooperativisme als docents. Font: Coopcamp
Aquestes formacions estan previstes per als mesos de juny o juliol. Font: Pixabay
Aquestes formacions estan previstes per als mesos de juny o juliol. Font: Pixabay

Apropant l’economia social i solidària al professorat!

Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

De cara a l'estiu, diverses entitats organitzen cursos adreçats a docents amb l’objectiu d’oferir recursos que permetin portar a les aules visions alternatives i crítiques amb el model econòmic dominant.

Els llibres de text i materials que s'utilitzen habitualment als centres educatius poques vegades fan referència a l’economia social i al cooperativisme. Les propostes educatives següents volen dotar d’eines el professorat perquè pugui oferir una visió més àmplia i crítica del món econòmic i transmetre que existeixen altres alternatives.

Economia Social i cooperativisme en el marc de l’educació secundària
CoopCamp imparteix aquesta formació semipresencial del 20 de juny al 12 de juliol al Complex Educatiu de Tarragona (Autovia de Salou, s/n).
El curs, organitzat pel Departament d'Ensenyament, permet aprofundir en aquest model econòmic i dissenyar propostes concretes per treballar a l'aula.
La formació s'adreça a professorat de secundària, batxillerat i centres d'adults, entre d'altres, i les inscripcions resten obertes fins al 20 de juny.

Cooperativitzant el lleure
El dies 25, 26 i 27 de juny, l'Escola Lliure el Sol proposa aquest curs on aprofundirà en l'educació en el lleure i en l'economia social i analitzarà com conjuminar totes dues propostes. La formació tindrà lloc a la seu de l'entitat (Avda. de les Drassanes, 3 de Barcelona).
La matrícula ja és oberta i el preu és de 30 euros.

Educació i economia social i solidària, aprenem a desaprendre
L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, CGT Ensenyament i la Universitat Autònoma de Barcelona organitzen aquesta formació del 2 al 5 de juliol al Campus de la UAB, a Bellaterra.
El seminari, adreçat a docents de secundària, de cicles formatius de grau mig i de grau superior, consta de 20 hores lectives i 10 de pràctiques.
Al llarg de les diferents sessions es donarà a conèixer aquest model econòmic i es tractaran diferents qüestion com el treball de l’economia crítica en el currículum, la programació d'unitats didàctiques al voltant del consum conscient o quines alternatives hi ha enfront de l’educació financera actual, entre d'altres punts. El curs és gratuït i les inscripcions ja estan obertes.

A banda d'aquestes propostes estivals, des de SETEM ofereixen una maleta pedagògica amb recursos per treballar l'economia social i solidària i el consum responsable, en el marc de les propostes formatives que programen al llarg del curs escolar.

Afegeix un comentari nou