Àmbit de la notícia
Econòmic

III Fira d'Economia solidària

Autor/a
Montse Mateo
  • Logo de la Fira de l'Economia solidària de Catalunya
  • Imatge de la Fira de l'Economia solidària de Catalunya 2014

Aquest cap de setmana se celebra la tercera edició de la Fira d'Economia solidària de Catalunya, l'economia al servei de les persones.

Una economia al servei de les persones

La Xarxa d’Economia Solidària (XES) organitza aquest mes d’octubre la III Fira de l’Economia Solidària de Catalunya (FESC) que, com en la passada edició, es celebrarà al recinte Fabra i Coats, al carrer Sant Adrià, 20 de Sant Andreu de Palomar, a Barcelona.

La Fira entén per economia social i solidària “tota aquella activitat econòmica que es du a terme sota criteris democràtics,participatiusrespectuosos amb el medi ambient i socialment responsables”. En síntesi, una economia al servei de les persones.

Els objectius de la Fira d’enguany són el d'augmentar la visibilitat del sector i donar a conèixer l'economia solidària i les alternatives que aporta a la crisi.

Alhora, es vol fomentar la intercooperació així com incrementar la consciència de “sector econòmic” entre les iniciatives d’economia solidària.

Finalment, la Fira vol esdevenir un "referent periòdic del mercat social a Catalunya i com a esdeveniment clau a Europa i a la Mediterrània".

L’any passat, la Fira va comptar amb la participació de 184 empreses i entitats inscrites i 123 persones voluntàries, i va acollir 12.000 visitants, 70 xerrades i 15 activitats lúdiques.

 

Reptes de l’economia solidària

Enguany, són 195 les preinscripcions que els organitzadors de la Fira han rebut per part d’entitats que volen participar-hi activament proposant activitats o obtenint un estand.

Amb l’objectiu d’afavorir la vertebració de l’economia solidària i la seva incidència en la societat, els organitzadors demanaven a les entitats participants propostes que servissin per afrontar un dels 5 reptes que afronta el sector actualment:

  1. Participació: democràcia interna, tècniques assembleàries, etc.
  2. Intercooperació: enfortiment del treball en xarxa
  3. Innovació: noves formes de fer tant en la gestió com en la projecció de l’economia solidària.
  4. Dimensió comunitària i reproducció de la vida: gestió emocional del treball.
  5. Arrelament territorial: experiències d’articulació en el territori o de gestió d’espais comunitaris.
  6. Polítiques públiques: paper de les administracions públiques en la promoció de l’economia solidària.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari