Aturem BCN World busca aliats per frenar el projecte

Suport Associatiu
Autor/a: 
Júlia Hinojo

Aturem BCN World busca aliats per frenar el projecte

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Associatiu

Resum: 

La plataforma presentarà un contenciós contra el Pla Director Urbanístic que s’ha aprovat aquest dijous 29 i que suposa la construcció d’un macrocomplex a Tarragona.

La plataforma ciutadana Aturem BCN World ha fet una crida a col·lectius i entitats perquè se sumin al recurs contenciós-administratiu en contra del Pla Director Urbanístic del Centre Recreatiu i Turístic, el complex de casinos de Vila-seca i Salou, abans anomenat BCN World.

Davant l’aprovació definitiva del projecte aquest dijous 29 a la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya –amb 24 vots a favor i 3 abstencions–, l’entitat contrària al complex turístic ha decidit apostar per la via jurídica.

L’assemblea qüestiona el subministrament energètic, l’abastiment i depuració de les aigües, la mobilitat en transport públic i la falta de participació ciutadana. A més, tot i reconèixer que hi ha hagut “millores en alguns aspectes del pla”, asseguren que el Camp de Tarragona no necessita grans complexos comercials i hotels sobredimensionats.

En el comunicat que han publicat el dia abans de l’aprovació a la comissió, afirmen que el projecte “repercutirà negativament en l’economia turística de la zona”. Per una banda, critiquen el col·lapse que causarà a l’estiu i, per l’altre, avisen que això derivarà en contractes temporals i precaris.

Aturem BCN World té tres mesos per presentar el contenciós i paralitzar el projecte de manera temporal. A banda, la plataforma reclama una compensació econòmica per a les persones propietàries dels terrenys abans de l’expropiació l’any 1989.

La plataforma ha anunciat que emprendrà un cicle de debats per mostrar els desavantatges del projecte. De moment, una quarantena d’entitats els donen suport.

Afegeix un comentari nou