Càritas ha multiplicat per quatre les ajudes econòmiques en 10 anys

  • Portada de la memòria del 2016 presentada dijous 15 de juny

    Portada de la memòria del 2016 presentada dijous 15 de juny - Font: Càritas Diocesana de Barcelona

  • El logotip de Càritas

    El logotip de Càritas - Font: Càritas Diocesana de Barcelona

L’ONG de Barcelona ha passat d’atendre 9.700 persones el 2007 a 22.400 a finals del 2016, segons s’ha explicat a la presentació de la memòria de l’entitat.

Càritas Diocesana de Barcelona (CDB) ha multiplicat per quatre les ajudes econòmiques des del 2007 fins a finals de l’any passat. L’entitat va atendre 22.435 persones l’any 2016, mentre que fa 10 anys, la xifra de persones usuàries no arribava a les 10.000.  

Segons es recull a la memòria del 2016, presentada dijous 15 de juny en el marc de la campanya “Atrapats en el canvi”, el nombre de persones ateses ha augmentat un 6% des del gener d'aquest any, mentre que els serveis prestats van augmentar en un 4% i les ajudes econòmiques destinades a famílies, en un 7%, del 2015 al 2016.

El director de CDB, Salvador Busquets, ha aclarit que, malgrat l’escenari actual d’expansió econòmica, la ciutadania “segueix endinsada en una profunda crisi social”. Sobretot ha fet incís en l’auge de la figura de la persona treballadora pobra, amb feines precàries que l’obliguen a demanar ajuts econòmics. De fet, el 77% de les persones ateses en edat laboral es troba a l’atur i un 16% treballa però disposa d’ingressos insuficients.

“La porta d’entrada al mercat laboral és la precarietat i l’augment d’aquesta precarietat afecta les persones més vulnerables”, va dir Busquets, també fent referència a l’arribada de persones que provenen de països en situació de conflicte i violència.

Finalment, s’ha ressaltat la importància d’implementar la renda garantida de ciutadania al setembre, un nou ajut social que deixa lloc a l’esperança, igual que les xifres del programa de formació i inserció sociolaboral de l’entitat: Aquest 2016, un total de 1.114 persones han trobat feina gràcies a aquest programa. 

 

Afegeix un comentari nou