En marxa la campanya de Balanç Social 2016!

Suport Associatiu
Campanya de Balanç Social 2016
El balanç social es pot realitzar des del mes d'abril fins al 30 de juny.
Les organitzacions interessades poden realitzar el balanç social fins el 30 de juny.
Les organitzacions interessades poden realitzar el balanç social fins el 30 de juny.

En marxa la campanya de Balanç Social 2016!

Suport Associatiu

Resum: 

Amb el lema ‘Construeix mercat social, fes balanç!’, la Xarxa d’Economia Solidària (XES) convida un any més entitats i empreses a mesurar el seu impacte social i ambiental.

Fins el 30 de juny, les organitzacions catalanes tenen l’opció de elaborar el seu balanç social, que els permet avaluar la seva gestió en els àmbits social, laboral, mediambiental i de bon govern i utilitzar aquests resultats per promoure la seva millora interna d’acord amb els criteris de l’economia social i solidària.

Per mesurar el seu funcionament, compten amb una eina informàtica, impulsada per la XES, que permet, a través d‘una sèrie de qüestionaris i indicadors, obtenir el seu document d’autodiagnòstic.

Les dades recollides serveixen també perquè cada entitat pugui realitzar la seva memòria de responsabilitat social -complementària a l’econòmica-, i s’utilitzen com a base per dur a terme l’informe de l’estat del Mercat Social Català que la XES publica anualment. L’any passat, 105 entitats catalanes es van sumar a la campanya.

Enguany, per facilitar aquest procés, les organitzacions poden sol·licitar la Guia Tècnica per a l’Elaboració del Balanç Social, on s’explica amb detall les passes a seguir i es recullen les motivacions i l’experiència d’algunes de les entitats que ja l’han realitzat.

Com a novetats, en aquesta edició s’inclou un nou qüestionari sobre qualitat associativa i es facilita a les organitzacions un resum gràfic que ajuda a visibilitzar més fàcilment els resultats obtinguts.

A més, s’han canviat els criteris per obtenir el segell del balanç social. Així, a partir d’ara, només s’hauran d’omplir de forma obligatòria els qüestionaris que facin referencia a la qualitat laboral però, com a mostra de transparència, cada entitat haurà de difondre públicament els resultats del seu balanç social.

Les organitzacions interessades en utilizar aquest instrument d’avaluació i transparència poden contactar amb la Comissió de Balanç Social de la XES a través del correu info@bsxes.org.

Afegeix un comentari nou