Convocat el Premi Micaela Chalmeta per a la creació de cooperatives de l'economia solidària

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Convocat el Premi Micaela Chalmeta per a la creació de cooperatives de l'economia solidària

Ravalnet

Resum: 

Coòpolis, l'Ateneu Cooperatiu de Barcelona, ha donat a conèixer les bases del premi, que oferirà formació i acompanyament a sis projectes cooperatius. S'hi poden presentar sol·licituds fins al 30 d'abril.

Amb el Premi Micaela Chalmeta es pretén enfortir la intercooperació i la consolidació del mercat social, a través de la creació de cooperatives de l'economia solidària compromeses amb la transformació social. Atorgarà sis ajuts amb una dotació única de 2.250 euros per projecte, així com una oferta formativa i d'acompanyament per a la constitució.

S'hi poden presentar associacions, projectes comunitaris, col·lectius d'economies informals i d'altres iniciatives sense afany de lucre que vulguin desenvolupar activitat econòmica segons els criteris que marca l'Economia Social i Solidària. Els projectes sol·licitants hauran de comptar com a mínim de tres persones físiques, que esdevindran sòcies fundadores de la cooperativa. El termini de recepció de sol·licituds finalitzarà el 30 d'abril de 2017.

Les cooperatives es constituiran seguint allò que estableix la Llei 12/2015 de Cooperatives de Catalunya i podran ser de qualsevol de les tipologies: de consumidores i usuàries, de serveis, de treball associat, de crèdit, d'ensenyament, etc. La constitució de la cooperativa i els acompanyaments tècnics es realitzaran durant els sis primers mesos després d'aconseguir l'ajut i el 31 de gener de 2018 acabarà el termini de constitució.

Des de Coòpolis expliquen que "es vol posar en valor i impulsar projectes arrelats al territori, que practiquin la intercooperació, garanteixin la democràcia interna, incorporin l'economia feminista i de les cures a les seves pràctiques, i tinguin en compte criteris ecològics i de sostenibilitat. En definitiva, projectes que posin les persones al centre de la seva activitat".

Suport per presentar-se a la convocatòria

Els projectes interessats a presentar-se al premi que necessitin un cop de mà poden participar en la xerrada formativa que es farà el dimarts 11 d'abril. Serà a les 18.00 hores, a l'Ateneu cooperatiu La Base, i s'hi farà resolució de dubtes i assessorament per omplir el formulari.

A més, el dissabte 8 d'abril, a les 13.00 hores, a Can Batlló, es farà un vermut de presentació dels premis.

Afegeix un comentari nou