Convocatòria d'ajuts al treball jove

Associació per a Joves Teb

Convocatòria d'ajuts al treball jove

Associació per a Joves Teb

Resum: 

Tenen com a marc el programa Garantia Juvenil i estan dirigits a afavorir la contractació de joves en l'àmbit de l'economia social i a promoure l'autoocupació.

Les sol·licituds es poden presentar fins el 31 d’octubre del 2016 a partir d'aquest enllaç cap a la secció de tràmits del web de la Generalitat de Catalunya.

Amb la convocatòria d'ajuts econòmics es vol facilitar la inserció laboral dels joves menors de 30 anys que estiguin acollits al Programa de Garantia Juvenil mitjançant la contractació en empreses i entitats de l'economia social i cooperativa, o amb l'autoocupació.

El programa Garantia Juvenil ha establert un ajut equivalent al salari mínim per tal que les cooperatives, les societats laborals o les persones treballadores autònomes puguin contractar joves d'entre 16 i 29 anys que portin inscrits o inscrites en aquest programa entre 6 i 12 mesos.

Per altra banda, les persones joves d'aquesta franja d'edat inscrites a Garantia Juvenil que no estiguin treballant ni estudiant i que vulguin emprendre un negoci per compte propi poden optar a una subvenció de 9.080,40€ per posar en marxa la seva activitat. Aquesta quantitat equival 12 mesos de salari mínim.

La Garantia Juvenil és una iniciativa per reduir l'atur en el col·lectiu de joves a nivell de la Unió Europea. Els joves i les joves que compleixin els requisits reben en un termini de quatre mesos una oferta de treball, per fer pràctiques o bé per formar-se. Aquests requisits són tenir entre 16 i 30 anys, no tenir cap feina ni estar estudiant, i es pot estar inscrits/es o no als serveis d'ocupació.

Afegeix un comentari nou