El FSMET busca iniciatives transformadores que donin resposta a reptes globals
Comparteix
Les experiències que es presentin a la convocatòria formaran part d'un directori i aquelles que rebin més suport participaran en un intercanvi nord-sud, rebran acompanyament i podran optar a finançament.
Estava previst que Barcelona acollís el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET) el passat mes de juny. Arran de la pandèmia de la Covid-19, l'esdeveniment es va realitzar en línia, entre el 25 de juny i l'1 de juliol. S'hi van inscriure 2.000 persones i 400 organitzacions i es van realitzar més de 150 activitats.
Les organitzacions participants es van emplaçar a fer una trobada presencial a l'octubre, en el marc de la 9a edició de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC), però la Xarxa d'Economia Solidària (XES) ja ha anunciat que aquesta serà virtual.
Durant el Fòrum es va obrir la convocatòria 'Acceptem el repte', que pretén visibilitzar iniciatives que donin resposta als grans reptes globals des de pràctiques econòmiques transformadores concretes i localitzades. Fins al 30 de setembre, organitzacions, xarxes i entitats poden inscriure les seves iniciatives (lluites, campanyes, projectes, polítiques i pràctiques) en la convocatòria.
Continua el procés de confluències del @FSMET_2020!
— AltresEconomies (@AltresEconomies) August 26, 2020
Feu arribar les vostres propostes d'economies transformadores i #ESS donant resposta a la #covid19 abans del
30/09 #AcceptemelRepte #Aceptamoselreto
Tota la informació, al web https://t.co/3ispfKQE38 pic.twitter.com/VJpyqVRfC5
Les experiències que s'hi presentin s’agruparan en quatre categories: reptes sociopolítics, econòmics, ambientals, i tecnocientífics i del coneixement.
Hi poden participar associacions, fundacions, cooperatives, empreses d'inserció, societats laborals, mutualitats, centres especials de treball, societats agràries de transformació i projectes embrionaris encara sense forma jurídica.
Les iniciatives presentades formaran part d'un directori, que servirà per impulsar-les com a referents de les economies transformadores. Aquelles pràctiques que rebin més suport de la ciutadania i les millors puntuacions del Comitè de selecció podran participar en un intercanvi, que funcionarà com un apadrinament entre iniciatives del nord i del sud de coneixement i ajuda mútua.
A més, les experiències apadrinades participaran en el programa del FSMET 2020 el mes d'octubre i novembre i podran optar a finançament amb actors de les finances ètiques d'àmbit global. Se seleccionaran un total de 15 projectes.
A l'hora de valorar les propostes es tindrà en compte si es presenta un pla d'igualtat i un pla de viabilitat; si és una iniciativa replicable en altres llocs; si és un repte innovador, transformador o aporta valor a la comunitat; i si el projecte està avalat per més d'una xarxa.
Afegeix un nou comentari