Els petits productors dels països del sud rebran microcrèdits a llarg termini

IncofinFairtrade International i la Fundació Grameen, s’uneixen per crear un fons i atorgar préstecs a llarg termini per donar resposta a la demanda dels petits productors dels països en vies de desenvolupament.

El comerç als països en vies de desenvolupament és primordial per combatre la pobresa i assolir un creixement sostenible. Per tant, és molt important que els petits productors tinguin accés a finançaments i puguin millorar econòmicament.

Segons una enquesta realitzada per Fairtrade International al 2010, només a Llatinoamèrica, els petits productors necessiten 500 milions de dòlars per cobrir les seves necessitats empresarials. Per això, Incofin Investment Management, Fairtrade International i la Fundació Grameen, han creat el Fons d’Accés Fairtrade, que facilitarà préstecs a llarg termini als petits productors de països en vies de desenvolupament.

Invertir directament en els petits productors reflecteix el desig d’enfortir les cadenes de subministrament del cafè i millorar el nivell de vida dels productors en tot el mon

El primer inversor privat del Fons d’accés és l’empresa Starbucks Coffee Company, amb una aportació d’1 milió d’euros. Amb aquest fons es començaran a atorgar crèdits durant la propera tardor a l’Amèrica Llatina, i properament s’estendrà a Àfrica i a Àsia. Els associats tenen com a objectiu començar amb un fons inicial de 6 a 9 milions d’euros i que  l’any 2015 s’arribi a 20 milions d’euros

El Fons té com a objectiu finançar cooperatives de productors i organitzacions de productors de diversos àmbits que siguin certificades per Fairtrade, cosa que els garanteix l’accés al mercat internacional a preus mínims i a d’altres beneficis econòmics.


Els impulsors del Fons d’Accés participen en la iniciativa de diferents maneres:

Incofin Investment Management serà l’encarregat de recaptar addicionalment fons per al Fons d’Accés Fairtrade. A més, Incofin administra sis línies més d’inversió de microfinances per un import total de 400 milions de dòlars, que donen viabilitat als projectes de prop de 6 milions de petits empresaris als països en vies de desenvolupament.

Fairtrade International és una organització no lucrativa que avalua  possibles beneficiaris del Fons d’Accés i valora si són aptes per obtenir la certificació Fairtrade. Amb el certificat els petits productors poden assolir condicions més justes pel seus negocis.

La Fundació Grameen és una organització mundial no lucrativa que ajuda les persones més pobres del món. La seva tasca consistirà en controlar la transparència del mercat, millorar el rendiment i analitzar les dades econòmiques relatives a la iniciativa.

Starbucks Coffee Company és una empresa compromesa amb la compra ètica i el comerç just que finançarà el Fons d’Accés amb 1 milió d’euros. Durant el 2011 Starbucks va destinar més de 14 milions de dòlars a finançar a través de petits préstecs els productors que ho van sol·licitar.
 

Afegeix un comentari nou