Estudi del Pla Anual de Cooperació Internacional 2010

 Font:
Font:

Estudi del Pla Anual de Cooperació Internacional 2010

Resum: 

El passat dijous 17 de desembre, la vicepresidenta primera del govern, Mª Teresa Fernandez de la Vega, va presidir la tercera reunió de la Comissió delegada del Govern per a la Cooperació al Desenvolupament, on es van estudiar els objectius del Pla Anual de Cooperació Internacional 2010.

La principal prioritat que tindrà la Cooperació espanyola, serà l’anàlisi de l’impacte de la crisi econòmica i financera als països en desenvolupament, a més del desenvolupament rural, la lluita contra la fam, la sostenibilitat ambiental i el canvi climàtic.
També s’han analitzat les prioritats de la Presidència espanyola a la Unió Europea en l’àmbit de la cooperació internacional. Durant la seva presidència, s’impulsaran mesures per afavorir la seguretat alimentària, la igualtat de gènere, la salut i el repte de combatre el canvi climàtic.

La comissió delegada del govern per a la Cooperació al Desenvolupament va tractar també dos informes, un sobre els resultat del Fons d’Aigua i Sanejament a America Llatina i l’altre informe sobre la crisi humanitària que pateixen a la Banya d’Àfrica, que avui, 18 de desembre el Consell de Ministres, aprovarà l’aportació de 75 milions d’euros en resposta a la crida del Programa Mundial d’aliments de Nacions Unides per pal•liar les conseqüències que provoquen la sequera a aquesta zona d’Africa.

Llegir mes

Afegeix un comentari nou