La captació de fons privats per garantir la sostenibilitat d’un projecte
Comparteix
L’actual context de crisi ha fet que moltes entitats hagin buscat alternatives privades per finançar els seus projectes, que fins ara es sostenien amb fons públics.
Jose Antonio Ruiz, gerent de Programes Educatius i de Prevenció i Isabel Matas, coordinadora de Projectes de Salut i Prevenció de Serveis d’Esplai, explicaran el proper 28 de novembre al IV Congrés del Tercer Sector l’experiència de l’apropament al sector privat per finançar projectes que abans es sostenien amb fons públics.
Per què la captació de fons?
El moment actual de crisi no ens permet quedar-nos amb els braços plegats davant el vendaval que arrasa moltes de les iniciatives adreçades a garantir els drets més universals de les persones i cal cercar nous mecanismes per seguir reivindicant-los. Disposar de finançament és bàsic per garantir, que no desapareixen projectes d’interès social i la sostenibilitat dels projectes obliga, entre d’altres estratègies, a diversificar les fons de finançament.
Per què l’empresa privada?
El que hem fet fins ara no és suficient i cal cercar noves aliances, posar en valor el que sabem fer bé des del tercer sector i compartir aquest saber amb d’altres actors socials, que si bé la seva funció principal no és la garantia dels drets, volen fer de la seva defensa un compromís.
És poden compartir valors i projectes entre la iniciativa privada i les entitats del tercer sector?
El sector empresarial ha incorporat projectes de responsabilitat social corporativa com una forma de participació social. El compromís amb ells ens ha permès treballar en una proposta d’aproximació al sector privat de finançament compartit, on la responsabilitat de donar continuïtat a projectes de demostrada solvència, és compartida.
Un NO és una oportunitat de coneixement mutu, no una derrota
Quines son les claus d’èxit?
El treball amb les empreses interessades ha de ser continu i ha de tenir un full de ruta per mantenir la col·laboració de forma continuada, a més de ser flexibles per tal d’aprofitar el que cada empresa pot oferir. El més important es que la recerca de nous col·laboradors ha de ser constant, per anar ampliant les fonts de finançament.
Elements innovadors?
Presentar a les empreses un projecte consolidat, l’ús de les TIC a les entrevistes amb les empreses i una proposta de mecenatge col·laborativa.
Afegeix un nou comentari