La ciutat de Terrassa crearà el Consell d'Economia Social i Solidària

  • Representats de cooperatives locals en unes jornades organitzades per l'Ajuntament de Terrassa l'any 2015. Font: malarassa.cat

    Representats de cooperatives locals en unes jornades organitzades per l'Ajuntament de Terrassa l'any 2015. Font: malarassa.cat

  • Ajuntament de Terrassa. Font: terrassainforma.com

    Ajuntament de Terrassa. Font: terrassainforma.com

El nou organisme, que serà el primer d'aquestes característiques existent a Catalunya, establirà un marc de col·laboració i participació d'agents, entitats, empreses, projectes i ciutadania per impulsar aquest tipus d'economia.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Terrassa vol apostar per models de desenvolupament econòmic que prioritzen el bé comú de la societat i posen al centre de l'activitat econòmica les necessitats de les persones.

El Consell d'Economia Social i Solidària tindrà com a objectiu fomentar, impulsar i enfortir aquelles experiències econòmiques que estiguin basades en l'autoorganització de la ciutadania que no persegueixin el lucre i que es basin en el suport mutu, el compromís amb la comunitat, la igualtat i la democràcia.

Una altra finalitatu del Consell serà la promoció i el foment de l'economia social en tots els àmbits municipals de manera transversal i des del punt de vista de la concertació pública, cooperativa i comunitària.

A Terrassa hi ha actualment més d'un centenar d'entitats que seran les destinatàries de part de les accions que es promoguin i que prendran protagonisme en aquest òrgan de participació.

Afegeix un comentari nou