La FESC 2018 retrà homenatge al Maig del 68

Ravalnet
Cartell de la FESC 2018 Font: FESC
Cartell de la FESC 2018 Font: FESC
Entitats expositores en la FESC 2017 Font: XES (Flickr)
Entitats expositores en la FESC 2017 Font: XES (Flickr)

La FESC 2018 retrà homenatge al Maig del 68

Ravalnet

Resum: 

'D'aquelles llambordes, aquestes alternatives' serà el lema de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya 2018, que se centrarà en les sobiranies i tindrà lloc del 26 al 28 d'octubre a Barcelona.

La Xarxa d'Economia Solidària (XES) ha donat a conèixer el lema, la imatge gràfica i el tema central de la setena edició de Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC), que es realitzarà del 26 al 28 d'octubre, al recinte Fabra i Coats. Els dos primers reten homenatge al Maig francès, és a dir, a les mobilitzacions succeïdes a França en la primavera de 1968. En el 50è aniversari d'aquests fets, la FESC els recorda "perquè molts dels somnis d’aquella revolució són avui projectes, pràctiques i realitats concretes dins de l’àmbit de l’economia social i solidària".

D'aquí sorgeix el lema de la fira: 'D'aquelles llambordes, aquestes alternatives'. L'estètica del cartell, dissenyat per l'equip de L'Apòstrof, recorda als d'aquella època, amb el color vermell tan característic.

Les sobiranies, en plural, seran el tema central d'aquesta edició, així, hi haurà tres eixos principals, que seran la sobirania en la gestió de recursos, la sobirania econòmica i la sobirania relacional: "Aquestes sobiranies, diverses, que defensem (alimentària, tecnològica, energètica, financera, dels nostres propis cossos…) ens aboquen a un repte organitzatiu per fer possible que tota la societat participi i sigui corresponsable de tot el que l’afecta".

Inscripcions per tenir-hi un estand o portar a terme una activitat

L'1 de juny s'han presentat el lema i el cartell de l'edició d'enguany de la major trobada de l'economia solidària a Catalunya i també s'ha obert el període per inscriure-s'hi. Les entitats que hi vulguin participar, tant tenint un estand a la fira com proposant alguna xerrada o taller, ja ho poden fer. De fet, hi ha descomptes en el preu dels estants (es pot triar estand compartit o individual) si es fa la inscripció abans del 15 de juliol.

En la sisena edició van ser 190 les expositores que hi van participar. Enguany, per tal que l’espai de les entitats expositores estigui menys atapeït, han decidit obrir una nova sala, amb la qual s'augmentarà un 50% la superfície per a taules i circulació de visitants.

Crida al voluntariat

La FESC 2017 va comptar amb 80 persones voluntàries, imprescindibles per al bon funcionament de la fira. Les que vulguin repetir aquest any o fer-ne de voluntària per primer cop, ja s'hi poden apuntar. Se'ls demana un compromís entre els dies 22 i 28 d'octubre i s'intentarà situar a cada persona en aquella tasca que pugui realitzar amb facilitat.

Afegeix un comentari nou