La Fira de Consum Responsable i de l’Economia Social torna un nou Nadal a Barcelona

Suport Associatiu
Autor/a: 
Luci Vega
La Fira del Consum Responsable i l’Economia Solidària tindrà lloc 22 de desembre al 4 de gener
La Fira del Consum Responsable i l’Economia Solidària tindrà lloc 22 de desembre al 4 de gener
La Fira arriba enguany a la tercera edició.
La Fira arriba enguany a la tercera edició.

La Fira de Consum Responsable i de l’Economia Social torna un nou Nadal a Barcelona

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Associatiu

Resum: 

Del 22 de desembre al 4 de gener, la plaça Catalunya acollirà una seixantena d’iniciatives i entitats per demostrar, un cop més, que consumir d’una forma sostenible i solidària és possible.

Acostar a la ciutadania productes, projectes i serveis impulsats per organitzacions i empreses que aposten per una economia de proximitat i solidària i per un canvi de model socioeconòmic. Amb aquesta idea, l’Ajuntament de Barcelona organitza per tercer any consecutiu la Fira del consum Responsable i l’Economia Social. La cita tindrà lloc, com ja és habitual, a la plaça de Catalunya del 22 de desembre al 4 de gener.

Roba, llibres i altres propostes culturals, alimentació, oci i turisme responsable, mitjans de comunicació alternatius i finances ètiques formen part de l’àmplia oferta de serveis i productes que es podran adquirir durant aquests dies als 44 estands que es muntaran a l’anomenat Espai Consciència de la plaça.

En aquest zona, s’oferiran també una quarantena d’activitats per a infants i adults, com presentacions de llibres i xerrades, contacontes, tallers, espectacles i concerts. La fira romandrà tancada el dies de Nadal, Sant Esteve i l’1 de gener.

A continuació, destaquem algunes de les diverses activitats del programa que podreu visitar:

 • Desfilada de roba conscient
  L'Espai de la Consciència acollirà aquest esdeveniment organitzat per Solidança i Diamcoop. (dissabte 23 de desembre de 19.30 a 20h.)
 • Mercat de calçat sostenible
  Productes ecològics, artesans, de producció local o de segona mà són algunes de les opcions que s’ofereixen en aquest mercat impulsat per Setem Catalunya. També es podrà visitar l’exposició ‘Canvia de sabates’ que posa en relleu les vulneracions socials i mediambientals de les indústria del calçat. (Dimecres 27 de desembre de 10 a 15h).
 • Mercat de segona mà
  Iniciativa impulsada per organizacions que es dediquen a la reutilització i reparació de productes. (dimarts 2 de gener d'11 a 20h. i dimecres 3 de gener d'11 a 14h.)
 • Contacontes infantils
  ‘On s’escapa la Nur?’, amb Mosaic Llibres; ‘Conte de Nadal’ de Dickens de la mà de Llibre Solidari; ‘Lectura de contes adaptats a l’autisme’ amb Autismo IDEA i ‘Lectura de contes cooperatius’ amb Buc de Llibres són algunes de les propostes.
 • Presentacions de llibres
  Durant aquests dies es presentaran 'El tercer lobo', amb l'autor Francisco Javier Olivas; 'Pedro Pico y Pico Vena ¿Dando caña!', a càrrec de Carlos Azagra; 'Tras las huellas de una vida generosa' d'Aurelio Fernández Sancho i Los Solidarios; la col·lecció 'Històries del Raval' i 'El naufraguito. El fanzine que nada a mano'.
 • Tallers
  Podeu triar entre tallers de reciclatge, de reparació de jocs, de teixir, de cuina, de boles de patchwork i de confecció
  .
 • Concerts
  'Rumba per xics', amb Carlitos Miñarro i Montserrat Escopinya; el cantautor Eduard Gener i el grup The Taffaners portaran la seva música a la fira.

Vídeo de la II Fira del Consum Responsable i l'Economia Social celebrada l'any 2016.

Afegeix un comentari nou