La renda garantida, ratificada finalment per les entitats

  • L'ajut té l'objectiu de reduir la pobresa a Catalunya

    L'ajut té l'objectiu de reduir la pobresa a Catalunya - Font: Pixabay

  • El logotip de l'ILP per a la renda garantida

    El logotip de l'ILP per a la renda garantida - Font: Renda garantida

El Govern català preveu destinar 500 milions d’euros anuals a la prestació, que ha de superar el tràmit parlamentari perquè es comenci a concedir el 15 de setembre. 

Representants del Govern i de les entitats socials promotores de la renda garantida de ciutadania han aprovat l’acord que tira endavant l’avantprojecte de llei de la nova ajuda social. Encara ha de superar el tràmit parlamentari, però no es preveuen entrebancs, segons apunten des de la comissió promotora de l’ILP.

La renda garantida és una prestació de 550 euros mensuals que es donarà a les persones sense ingressos a partir del 15 de setembre. També completarà els sous de les persones en famílies monoparentals que tenen feines a temps parcial i no arriben als 554 euros. L’objectiu és que d’aquí a tres anys, l’ajut arribi als 664 euros, equivalent a l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC).   

El Govern preveu destinar 500 milions d’euros anuals dels pressupostes d’acció social a la prestació, que es concedirà a totes les persones que ara cobren la Renda Mínima d’Inserció (PIRMI), dotada de 426 euros mensuals, i a les més de 7.000 mares i pares amb sous precaris i dins el col·lectiu de famílies monoparentals. La renda garantida també preveu un ajut econòmic a diversos membres d’una mateixa família. El 2020, el màxim que cobrarà una llar amb dues persones i tres fills o filles serà de 1.200 euros al mes. A partir de setembre, el màxim serà de 1.060 euros.

 

Informacions relacionades:

Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector: “El preacord de la renda garantida és la notícia de l’àmbit social més important dels últims anys”

La renda garantida serà compatible amb feines a temps parcial

Diosdado Toledano, portaveu de la comissió promotora de l’ILP: “Hi ha hagut un gir positiu en la negociació per a la Renda Garantida”

Afegeix un comentari nou