La renda garantida serà compatible amb feines a temps parcial

Suport Associatiu - Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
El logotip de la comissió promotora de l'ILP per a la renda garantida
El logotip de la comissió promotora de l'ILP per a la renda garantida
Membres de les entitats socials que han impulsat la prestació en un acte reivindicatiu
Membres de les entitats socials que han impulsat la prestació en un acte reivindicatiu

La renda garantida serà compatible amb feines a temps parcial

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Associatiu - Econòmic

Resum: 

La prestació es començarà a concedir al setembre als col·lectius vulnerables i a les famílies monoparentals amb ingressos inferiors als 664 euros mensuals.

La renda garantida de ciutadania, la futura prestació al voltant dels 664 euros que vol evitar que ningú estigui per sota del llindar de pobresa a Catalunya, serà compatible amb les feines a temps parcial. El Govern ha acceptat la petició de les entitats socials que, el 2015, amb 120.000 firmes, van portar la proposta al Parlament a través de la comissió promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

De moment, el Govern proposa que les persones amb contractes a temps parcial que es podran beneficiar de l’ajut seran només les que es trobin en situació vulnerable o les que formin part d’una família monoparental.

Es preveu que la prestació es començarà a concedir a mitjan setembre, però les negociacions entre la comissió i la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies encara continuen, amb una reunió aquest divendres 28 d’abril.

La prestació no només es destinarà a persones a l’atur sinó a les que tenen salaris precaris inferiors als 664 euros. A partir de setembre es proposa començar a concedir 564 euros per titular i la mesura s’anirà aplicant progressivament fins al 2020, quan la persona titular rebrà 664 euros i una família amb dos adults i dos infants, prop de 1.200 euros. A partir de l’abril del 2020, la implantació serà total i arribarà a totes les persones treballadores a temps parcial que no assoleixin l’indicador mínim, situat en 664 euros des l’any 2010.

Les persones que sol·licitin l’ajut ho hauran de fer a través de les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El col·lectiu que ja rep la Renda Mínima d’Inserció (RMI) –que es tramita des de serveis socials– no caldrà que es dirigeixi a les oficines del SOC perquè es farà el traspàs automàticament.

“Almenys ja s’ha desbloquejat el punt principal relatiu a la compatibilitat amb els contractes a temps parcial. Ara queden encara alguns matisos, com el de la complementarietat de la renda garantida amb les prestacions socials estatals”, apunta Diosdado Toledano, representant de la comissió promotora de l’ILP.

La proposta calcula que prop de 62.000 llars cobraran la renda garantida de ciutadania l’any 2020. Actualment, de les 28.900 famílies monoparentals, només 7.777 cobren la RMI.

Altres informacions:

Diosdado Toledano: “Hi ha hagut un gir positiu en la negociació per a la Renda Garantida”

Afegeix un comentari nou