L’Ajuntament de Girona declara el municipi ‘Zona lliure de paradisos fiscals’

Suport Associatiu
L'Ajuntament de Girona va aprovar per unanimitat aquest mes de gener declarar el muncipì 'Zona lliure de paradisos fiscals'.
L'Ajuntament de Girona va aprovar per unanimitat aquest mes de gener declarar el muncipì 'Zona lliure de paradisos fiscals'.
Més d’una vintena de municipis de tot Catalunya ja s’han declarat 'Zona lliure de paradisos fiscals'.
Més d’una vintena de municipis de tot Catalunya s’han declarat ja 'Zona lliure de paradisos fiscals'.

L’Ajuntament de Girona declara el municipi ‘Zona lliure de paradisos fiscals’

Suport Associatiu

Resum: 

El consistori aprova per unanimitat una moció impulsada per la Coordinadora d’ONG Solidàries per controlar que les empreses que optin a concursos públics locals segueixin conductes fiscals responsables.

El ple de l’Ajuntament de Girona ha aprovat per unanimitat el 15 de gener la moció que les entitats de la Coordinadora d’ONG Solidàries va presentar perquè la població esdevingués ‘Zona lliure de paradisos fiscals’.

A través de l’aprovació d’aquest document, el consistori es compromet a prendre les mesures necessàries per controlar que les companyies licitadores duguin a terme conductes fiscals responsables i impedir que es contractin tant empreses privades amb seu social a paradisos fiscals com societats que formin part de cap matriu industrial que estigui domiciliada en aquest tipus de territori.

“El que es demana a nivell local a l'Ajuntament de Girona és que faci un major control dels concursos públics locals per tal que es donin en condicions de lliure competència i no de dumping fiscal” afirma la Coordinadora d’ONG Solidàries en un comunicat.

Actualment, més d’una vintena de municipis de tot Catalunya com Barcelona, Tarragona, Valls, Sant Feliu de Guíxols, El Vendrell, Terrassa, l’Hospitalet de Llobregat i Mataró, entre d’altres, s’han declarat 'Zona lliure de paradisos fiscals'.

A Catalunya, l’any 2015 el Parlament ja va aprovar la Moció 223/X, sobre les externalitzacions, els subcontractes i les privatitzacions dels serveis públics que insta el Govern català a no contractar serveis de companyies amb seus a paradisos fiscals.

Afegeix un comentari nou