L’associació Economia Social Catalunya es posa en marxa

  • Economia Social Catalunya aglutina més de 7.000 entitats que treballen en aquest àmbit

    Economia Social Catalunya aglutina més de 7.000 entitats que treballen en aquest àmbit - Font: Economia Social Catalunya

  • L'entitat vol donar visibilitat i enfortir l'economia social a casa nostra.

    L'entitat vol donar visibilitat i enfortir l'economia social a casa nostra. - Font: Economia Social Catalunya

L’entitat aglutina més de 7.000 entitats que treballen en aquest àmbit  i pretén visibilitzar i enfortir aquest model econòmic.

L’organització, constituïda el mes de maig passat però presentada públicament el 10 de juliol, està impulsada per la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Xarxa d’Economia Solidària, la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social i la Federació de Mutualitats.

Economia Social Catalunya representa un total de 7.422 organitzacions, 139.200 treballadores i treballadors, una base social de 2,5 milions de persones (entre socis i sòcies d’entitats i cooperatives i mutualistes) i comporta una facturació de 7.853 milions d’euros.

La nova associació neix després de dos anys de treball amb l’objectiu de donar visibilitat a l’economia social a casa nostra i promoure’n els seus valors. Alhora pretén generar discurs, fer incidència política i enfortir l’acció conjunta entre les diferents entitats que treballen en aquest àmbit.

Perfecto Alonso, de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, i Joan Segarra, de La Confederació, ha assumit respectivament la presidència i la secretaria de l'organització. 

Informació relacionada:

Neix l’Associació Economia Social de Catalunya per unir forces i promoure el diàleg entre entitats del sector

Afegeix un comentari nou