Neix Gidària, la revista sobre economia social i solidària de les comarques de Girona

  • Portada de la revista Gidària. Font: Giràdia

    Portada de la revista Gidària. Font: Giràdia

  • El primer número dedica un reportatge a l'esclat de l'economia social. Font: Giràdia

    El primer número dedica un reportatge a l'esclat de l'economia social. Font: Giràdia

Aquesta publicació en paper gratuïta vol donar veu a les iniciatives i projectes socials  impulsats per  entitats i empreses locals i promoure la reflexió i implicació de la ciutadania.  

Difondre l’economia solidària a través del rigor periodístic. Aquest és l’objectiu de Gidària en  paraules de Sergi Custey, un dels promotors d’aquesta iniciativa que des d’aquest mes de desembre pot trobar-se gratuïtament en format paper a cooperatives, casals i ateneus de la província de Girona.

La revista, impulsada per tres joves periodistes vinculats activament a organitzacions socials locals, va rebre el Premi Carles Rahola 2016 al millor projecte sobre comunicació periodística atorgat per la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona.

Consum responsable, finances ètiques, mercat social, comerç just i responsabilitat social corporativa són només alguns dels temes que la revista pretén visibilitzar i apropar a la població gironina.

Així, a les pàgines del primer número es poden llegir una entrevista a la cooperativa Som energia, un reportatge sobre l’esclat de l’economia solidària o un article d’opinió d’Emma Quesada sobre economia feminista, entre d’altres informacions.

Gidària, que rep el seu nom pel joc de paraules Girona i Solidària, tindrà inicialment una periodicitat mensual. Les entitats o persones interessades en distribuir o col·laborar amb aquesta revista poden contactar amb la publicació a través del correu revistagiradia@gmail.com.

Afegeix un comentari nou