Neix la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària
Comparteix
Una trentena de municipis s’adhereixen a la plataforma, que vol promoure la creació de més cooperatives i empreses socials a Catalunya.
Un total de 32 ajuntaments de Catalunya s’han unit per crear la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, una plataforma que pretén fomentar la creació de més cooperatives i empreses socials per donar impuls a un model socioeconòmic “democràtic, just i sostenible”, tal com s’explica al comunicat publicat després de la presentació de l’associació, el 17 de maig.
L’objectiu fundacional de l’associació és promoure, reforçar i consolidar l’economia social i solidària, fixar objectius i estratègies comunes i facilitar la cooperació i l’acció conjunta dels diferents municipis a l’hora d’impulsar polítiques públiques.
L’aliança municipal vol fer una transició cap a un model econòmic més participatiu i resistent als efectes de les grans crisis econòmiques. Un model, el de l’economia social i solidària, que a Barcelona ja genera prop del 8% de l’ocupació total, a través de 4.700 iniciatives sorgides de 2.400 entitats del tercer sector, 1.200 societats laborals, 860 cooperatives i 260 iniciatives d’economia comunitària.
La Xarxa s’ha marcat un pla de treball entre el 2017 i el 2019 en què s’abordaran tres línies estratègiques d’actuació: l’enfortiment del sector a cada municipi, la incidència i relació amb altres actors i la visibilització de l’associació i dels seus projectes.
La comissió executiva que tirarà endavant el pla està formada per representants dels municipis de Barcelona, Santa Margarida i els Monjos, Manlleu, Badalona, Girona, Mataró, Mieres, Sabadell i Santa Coloma de Gramenet.
Entre les propostes d’accions durant els propers tres anys, es plantegen sortides a llocs d’interès en economia social i solidària, participació en jornades internacionals relacionades amb l’àmbit i col·laboració amb els bancs de bones pràctiques.
També es treballarà per recopilar les iniciatives locals i territorials a través de mapeigs i estudis per divulgar les funcions de la Xarxa, que comptarà amb un codi ètic i amb un pla de comunicació.
Afegeix un nou comentari