Oikocredit celebra els seus 40 anys

Oikocredit celebra els seus 40 anys

Resum: 

Iniciada el 1975, Oikocredit ha demostrat que és possible una alternativa al sistema financer dominant. Han estat 4 dècades de cooperativisme i de finances ètiques per al desenvolupament sostenible dels països del Sud.

L'any 2015 serà un any molt especial per la cooperativa Oikocredit Internacional, que compleix 40 anys, però també per Oikocredit Catalunya, que fa 15 anys que permet que persones i organitzacions compromeses del nostre país puguin invertir èticament els seus estalvis en les persones més necessitades del Sud.

Iniciada el 1975, Oikocredit ha demostrat que és possible una alternativa al sistema financer dominant. Una alternativa que passa per donar un altre sentit a les finances i per establir una cooperativa internacional en més de 70 països amb la col·laboració de més de 52.000 socis i sòcies, que han fet possible finançar més de 800 institucions microfinanceres i empreses socials arreu del món.

Durant tot l'any Oikocredit anirà celebrant aquest doble aniversari de diverses formes. Per començar, s'ha organitzat un acte el proper dimarts 17 de febrer a les 18:15h a l'edifici Roger de Llúria de la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona.

Acte inicial de celebració dels 40 anys d'Oikocredit i 15 anys d'Oikocredit Catalunya

Programa:

  • 18:15h Benvinguda, presentació i repàs dels 40/15 anys d'Oikocredit. A càrrec de Xavier Fernàndez-Díaz Mascort, president de l'Associació Oikocredit Catalunya.
  • 18:45h "La importància de l'agricultura en el desenvolupament dels països del Sud. La tasca d'Oikocredit sobre el terreny". A càrrec de Carina Torres, responsable de la Unitat d'Agricultura d'Oikocredit Internacional, amb seu a Perú.
  • 19:30h Col·loqui – debat.
  • 20:00h Copa de vi i pica-pica.

L'acte és obert a tothom, però requereix inscripció prèvia a través d'aquest formulari.

Més informació: www.oikocredit.cat

Afegeix un comentari nou
0