Suma't a l'Economia Social i aposta per un consum responsable!

Social Business City Barcelona
Autor/a: 
Social Business City Barcelona
Suma't a l'economia social i aposta pel consum responsable!

Suma't a l'Economia Social i aposta per un consum responsable!

Autor/a: 
Social Business City Barcelona
Social Business City Barcelona

Resum: 

Saps que les nostres eleccions de consum poden transformar realitats? Respon l’enquesta, coneix els teus hàbits i suma’t al Consum Responsable!

De quina manera consumim? Sota quins criteris realitzem les nostres eleccions? Apostem per un consum conscient i responsable? Quin impacte té el nostre consum diari? La nostra tia quotidiana pot canviar realitats?

L’acció de consumir béns i serveis ocupa un lloc destacat dins la nostra societat, de mode que la manera en com ho fem té unes clares repercussions, tant en nosaltres mateixos, a nivell col·lectiu i en el medi ambient. En una societat capitalista basada en el consumisme frenètic i massiu com a imaginari de consum, així com a base del sistema econòmic imperant, apostar per un consum conscient, responsable i solidari esdevé una acció de resistència i una eina transformadora. Consumir des d’una visió conscient i crítica és un factor clau per caminar cap a la sostenibilitat i la justícia social i mediambiental. Apostar per l’economia local i de proximitat, pel comerç just, per empreses que tenen un clar compromís social i cultural, per organitzacions que practiquen valors democràtics i cooperatius, que vetllen per la sostenibilitat ambiental, és un motor de canvi. Així doncs, la nostra tria quotidiana és una eina potencialment transformadora.

Des de l’associació Social Business City Barcelona llencem una primera enquesta de consum per conèixer com es duen a terme les principals eleccions de compra, posant el focus especialment en els motius que ens fan escollir per una opció de consum o una altra. L’objectiu, en primer lloc, és estimular a qüestionar-nos de quina manera consumim i reflexionar entorn els motius de les nostres eleccions i, en segon lloc, donar a conèixer l’estret vincle entre el consum responsable i les entitats de l’economia social. La voluntat es sumar-se a la visibilització d’un tipus de serveis, béns i activitats d’empreses que promouen i actuen des de criteris socials, ètics i mediambientals, que possibiliten la pràctica d’un consum responsable i transformador. Dins un mercat global de consumisme massiu i irreflexiu, es creu necessària la tasca de sensibilitzar i conscienciar sobre aquestes opcions de consum, que ens apoderen com a agents de canvi social.

Aquesta enquesta segueix l’Estratègia d’impuls del Consum Responsable (2016-2019) de l’Ajuntament de Barcelona.


Respon l'enquesta, coneix els teus hàbits i suma't al Consum Responsable!

⇒ Ves a l'enquesta

Afegeix un comentari nou