Una quinzena d’entitats ambientals catalanes rebran finançament del programa Horizon 2020

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
Horizon 2020 és un programa europeu que finança projectes per a l'acció social Font: Comissió Europea
Horizon 2020 és un programa europeu que finança projectes per a l'acció social
Els projectes premiats treballen per promoure l'economia circular Font: Meteorología en Red
Els projectes premiats treballen per promoure l'economia circular

Una quinzena d’entitats ambientals catalanes rebran finançament del programa Horizon 2020

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

Un total de 14 entitats catalanes amb projectes per al medi ambient rebran finançament del programa Horizon 2020, impulsat per la Comissió Europea per promoure l’acció pel clima i l’eficiència de recursos i matèries primeres.

La desena de projectes que finança Horizon 2020 es posaran en marxa el mes de juny i rebran 184 milions d’euros en total. Us presentem el llistat dels projectes premiats:

Ecobulk

Ecobulk promourà processos circulars per a productes voluminosos ecològics i parts internes de cotxes. Com a socis del projecte hi figuren la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Kneia SL i Innovació i Recerca Industrial i Sostenible SL.

Zero Brine

Zero Brine redissenyarà la cadena de valor i de producció d’aigua i recursos minerals, també a través d’un enfocament d’economia circular. La Fundació CTM Centre Tecnològic n’és sòcia.

PlastiCircle

Plasticircle millorarà la producció d’envasos de plàstic per minimitzar els residus, amb la col·laboració de la Fundació Knowledge Innovation Market Barcelona.

Circ-Pak

Circ-Pak farà encaminar les cadenes de valor de l’embalatge de plàstic cap a l’economia circular, amb Calaf Tècniques Industrials com a socis.

Paperchain

Paperchain identificarà nous nínxols de mercat per als residus de la indústria de pasta i paperera. També n’és sòcia l’UPC.

Run4Life

Run4Life desenvoluparà fertilitzants amb menor impacte en el rescat i aprofitament de nutrients. Hi participaran Acondicionamiento Tarrasense Asociación i Water, Environment and Business for Development.

Visca

Visca integrarà un ús intel·ligent del clima al sector vinícola. Hi col·laboraran Codorniu, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i Barcelona Supercomputing Centre.

Pucs

Pucs crearà serveis urbans paneuropeus amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona i la Fundación Privada Instituto de Salud Global Barcelona com a socis.

Urban GreenUP

Urban GreepUP dissenyarà una nova estratègia per renaturalitzar les ciutats a partir de solucions basades en la natura. Hi participa Acondicionamiento Tarrasense Asociación (Leitat).

Grow Green

Grow Green també amb Leitat com a sòcia, promourà les ciutats verdes per al clima i l’aprofitament de l’aigua.

Comentaris

He llegit amb interès aquesta notícia, creient que trobaria entitats catalanes del tercer sector ambiental o social, es a dir ONGs, participant a H2020.

Crec que Xarxanet desvia l'enfocament amb aquesta notícia doncs està parlant bàsicament d'empreses, consultores, universitats i centres de recerca.

Per cert, que en la convocatòria 2015 d'H2020 una associació de conservació marina, Submo, si que va aconseguir participar en H2020: http://www.seachangeproject.eu/

I a les entitats ambientals i socials catalanes interessades en H2020 i altres fons europeus recomano la lectura d'aquesta guia, útil més enllà de la custòdia del territori:

http://custodia-territorio.es/novedades/publicada-la-guia-de-oportunidades-para-la-custodia-del-territorio-en-los-fondos-europeos

Salutacions

Afegeix un comentari nou