Entitat protagonista

Paco Bergillos, responsable del projecte Futbol inclusiu Trinijove

news-iconNotícia > Comunitari

Paco Bergillos: "Volem crear una Escola de futbol social"

El responsable de "Futbol inclusiu Trinijove" ens explica aquesta iniciativa que duu a terme la Fundació Privada Trinijove de Barcelona. Es tracta d'un projecte de futbol inclusiu que promou els valors i el creixement personal.

Hèctor Garcia, de la delegació de Creu Roja Montserrat (imatge: Hèctor Garcia)

news-iconNotícia > Ambiental

Hèctor Garcia: "A Creu Roja Montserrat fem front a la xacra dels residus en els espais naturals i a la irresponsabilitat dels visitants de la muntanya"

La Creu Roja ha declarat la seva preocupació pel medi ambient. Cada delegació aplica el pla d'acció més adequat al seu territori. A Catalunya, Creu Roja Montserrat, organitza accions ambientals amb una gran implicació del voluntariat

news-iconNotícia > Comunitari

Marta Erola: "Els infants a les zones rurals pateixen una exclusió social silenciada"

La Marta és la directora de Coordinació Rural de Catalunya (CRUC), que té com a gran objectiu el desenvolupament de l'àmbit rural català. Impulsen el carnet RuRal i tot seguit ens explica en què consisteix aquest servei.

Entrevista a Rosana Moyano, psicòloga i coordinadora de voluntariat d’AACIC

news-iconNotícia > Social

Rosana Moyano: “Les entitats necessitem el suport de les persones voluntàries per tirar endavant molts dels nostres projectes”

Rosana Moyano, psicòloga i coordinadora de voluntariat d'AACIC, ens parla de la tasca que realitza l'entitat per tal de donar resposta a les necessitats de les persones que tenen cardiopatia congènita.

David Forniès, responsable de l'Àrea de Coneixement del CIEMEN. Font: Youtube

news-iconNotícia > Internacional

David Forniès: “Els pobles sense Estat continuen patint negació de drets, discriminació i fins i tot violència”

El CIEMEN treballa per a fer conèixer i promoure la realitat nacional catalana al món, per a difondre el coneixement dels pobles sense Estat i també defensar els seus drets.

news-iconNotícia > Cultural

Noemí Fernández: "Després de 600 anys, encara som el primer focus de rebuig"

La FAGIC treballa des de fa 25 anys pel reconeixement del poble gitano i per combatre els estigmes socials que pateix a Catalunya.

La Jordina Rossell

news-iconNotícia > Comunitari

Jordina Rossell: "Els barris, els carrers i els seus veïns i veïnes incideixen en l’educació dels infants i joves del futur"

La Jordina és educadora del Casal Jove del Club Infantil Juvenil Sanfeliu - Sant Ildefons. En aquesta entrevista ens parla sobre el projecte "Compartim experiències, Fem barri" i d'altres aspectes relacionats amb la seva entitat.

Xavier Martí és el president de l'Associació Hàbitats (imatge: Xavier Martí)

news-iconNotícia > Ambiental

Xavier Martí: "La millor manera perquè un espai natural es conservi és fer-ne partícip a la gent"

L'Associació Hàbitats mobilitza cada any milers de voluntaris i voluntàries pels rius i rieres de Catalunya, en el marc del Projecte Rius. Parlem amb Xavier Martí, president de l'Associació.

Montse Guirao.    Font: Esclat

news-iconNotícia > Projectes

Montse Guirao: "El projecte necessita de la implicació dels i les joves, són ells qui treballen en la planificació i avaluació de les activitats"

La responsable del projecte Esklat Jove, ens explica en que consisteix el projecte i com la participació activa esdevé un element clau.

En Pere Domènech

news-iconNotícia > Projectes

Pere Domènech: "Escoltar i fer participar la persona ens sembla el canal per fomentar l’autonomia"

El director de la Fundació "El Rusc", creada al 1977 pel Dr. Pujol per atendre persones amb discapacitat intel·lectual, ens parla sobre l'entitat i sobre el projecte que duen a terme per fomentar l'autonomia d'aquest col·lectiu.

Font:Joana Rafart Alaball

news-iconNotícia > Comunitari

Jacobo Muñoz: “A La Mina, les expectatives dels infants són molt reduïdes, nosaltres treballem per trencar barreres”

Conversa amb el responsable del Casal Infantil del barri de La Mina sobre la situació de la infància a La Mina i sobre els reptes pedagògics d'una entitat a mig camí de casal de lleure i de centre obert.

Santi Bonillo. Tècnic Programa Esfera Jove. Font: Fundació Marianao

news-iconNotícia > Econòmic

Santi Bonillo: “Cal crear espais que vetllin per la realitat associativa juvenil existent i que a la vegada ajudin a plantejar nous reptes”

En Santi Bonillo és el tècnic de referència del projecte per a joves Programa Esfera Jove, una iniciativa de la Fundació Marianao.

Milagros Paseta: “Volem que els joves coneguin, entenguin i reflexionin sobre les desigualtats socials entre els diferents barris”

news-iconNotícia > Social

Milagros Paseta: “Volem que els joves coneguin, entenguin i reflexionin sobre les desigualtats a la nostra societat"

"L'Escola Suma", una iniciativa del Casal dels Infants, tracta la solidaritat i la desigualtat d’oportunitats, conjuntament amb els centres educatius, a través de propostes pedagògiques i accions d’implicació i reivindicació.

Josefina Díaz, en un projecte de cooperació internacional de Metges del Món a Sierra Leone. Font: MdM

news-iconNotícia > Internacional

Josefina Díaz: “Els Governs del món tenen l’obligació de restablir un sistema universal de salut de qualitat”

Metges del Món Catalunya és una associació que defensa i promou el dret universal a la salut i a una vida digna.

Ma Teresa Llòria i Llàcer: “Sentir cantar a una persona amb esclerosi múltiple a ritme de les petjades del cavall et fa posar la pell de gallina.”

news-iconNotícia > Social

Ma Teresa Llòria i Llàcer: “Sentir cantar a una persona amb esclerosi múltiple a ritme de les petjades del cavall et fa posar la pell de gallina”

La Fundació Teràpia a Cavall, de l'Ametlla del Vallès, proporciona als infants amb necessitats especials una base per al desenvolupament de la seva autonomia mitjançant un tractament innovador: la teràpia amb cavalls.

Nens i joves participants del programa Vacances en pau / Font: SCAPS

news-iconNotícia > Comunitari

Neus Bosc: "Els voluntaris saben que el poble sahrauí fa massa temps que viu en una situació de precarietat total, en un conflicte oblidat, i no en volen estar al marge"

Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) és una entitat sense ànim de lucre que treballa fent cooperació amb el poble sahrauí. En parlem amb la seva presidenta.

Roberto Boya, president de l'Associació de Volentaris Val d'Aran. Font: Associació de Volentaris

news-iconNotícia > Internacional

Roberto Boya: "La nostra principal missió és ajudar i col·laborar en tot el que sigui necessari i quan sigui necessari"

L’Associació de Volentaris Val d’Aran, nascuda l'any 2006, actualment té 120 voluntaris i voluntàries i col·labora en tasques humanes, socials, esportives, culturals, etc.

news-iconNotícia > Cultural

"Hi ha gent que veu les coses passar, i gent que fa que les coses passin"

Agrat és una associació targarina que, amb 1.250 socis i sòcies, dinamitza el dia a dia de Tàrrega. Són l'Entitat Protagonista de l'Urgell i Gemma Rebolleda i Jaume Ramon comparteixen amb xarxanet la realitat de l'entitat.

La Marta Llop

news-iconNotícia > Comunitari

Marta Llop: "Intentem gaudir i mantenir vives les tradicions que ens són properes"

La Marta forma part de l'Associació de Joves i Amics de la Cultura de La Fatarella, una de les més actives de la Terra Alta. En aquesta entrevista ens fa cinc cèntims sobre la tasca que desenvolupa l'entitat en aquesta població.

Concert solidari organitzat per el Solsonès Obert al Món (SOM) l'any 2013/ Font: SOM

news-iconNotícia > Internacional

Roser Fons: “Som una entitat transparent, facilitem els nostres comptes a la premsa local i les reunions són obertes a tothom”

La fundació el Solsonès Obert al Món (SOM) és una entitat de solidaritat internacional establerta al territori des de fa gairebé 20 anys. Parlem amb la Roser Fons, de l’àmbit de comunicació de l’entitat.

Marc Vilahur, director de la Fundació Emys (imatge: Marc Vilahur)

news-iconNotícia > Ambiental

Marc Vilahur: “El treball en xarxa entre entitats genera més confiança i eficiència"

Parlem amb Marc Vilahur, de la Fundació Emys, entitat de Riudarenes dedicada a la conservació de la natura, en especial de les zones humides i la tortuga d’estany.

La Maria Jesús Llavero, presidenta del CECS

news-iconNotícia > Comunitari

Mª Jesús Llavero i d'altres membres del CECS: "S’estima allò que es coneix i es cuida i valora allò que s’estima"

La presidenta del Centre d'Estudis Comarcals del Segrià, l'Eduard Garcia i l'Eduard Trepat ens expliquen la tasca que desenvolupa l'entitat en aquesta comarca.

news-iconNotícia > Social

Montse P: "Falta informació i sensibilització sobre els problemes de salut mental"

Montse Pont és presidenta de l'Associació Ondara Sió, dedicada al suport i acompanyament de persones amb problemes de Salut Mental de La Segarra i l'Urgell. És l'Entitat Protagonista de xarxanet.org.

news-iconNotícia > Social

"L'experiència del voluntariat omple, sorprèn i trenca prejudicis"

Les tres responsables del Centre Ocupacional L'Espígol de Cervera, Tere Sala, Núria Segalà i Alexandra Blasco expliquen per a xarxanet la missió de l'organització de La Segarra.

Diables de Ripoll

news-iconNotícia > Formació

David Carbonell: "Hem ajudat a que la gent de la comarca vegi amb uns altres ulls el món dels diables"

En David Carbonell, membre dels Diables de Ripoll, ens explica quina és la missió de la entitat i quin paper hi juguen els seus membres.

Monitores de l'Esplai Treu Banya. Font: Esplai Treu Banya

news-iconNotícia > Econòmic

Sandra López: “La nostra missió és vetllar perquè tots els nens i nenes de la nostra comarca puguin gaudir del lleure”

L’Esplai Treu Banya és una entitat sense afany de lucre, que vetlla pel dret al lleure dels infants i joves a la comarca de Ribera d’Ebre.

Marc Juanpere

news-iconNotícia > Social

Marc Juanpere: "Una motivació comuna pot ajuntar gent d'ubicacions geogràfiques diverses tot i les dificultats individuals de cadascú"

En Marc Juanpere, casteller dels Brivalls de Cornudella, ens explica com és el dia a dia de la única Colla del Priorat i com es veuen d'aquí a uns anys.

Enric Herrera, director gerent de la Fundació Aspros. Font: Aspros

news-iconNotícia > Internacional

Enric Herrera: ‘’La nostra tasca està centrada no tan sols en la integració, sinó en la passió de construir un futur plegats’’

La Fundació Aspros es centra en la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat intel·lectual i altres discapacitats i les seves famílies. En total acompanyen a 426 persones i tenen una xarxa de 373 professionals.

www.compromesosamblalectura.org

news-iconNotícia > Cultural

Anna Sardà: "A nosaltres ens encanta llegir, ens estimem els llibres i ho volem compartir"

L'Associació Catalana per al Foment de la Lectura és una entitat privada sense ànim de lucre, d'àmbit soci-cultural, i de caràcter laic, apolític i plural que treballa per l'estudi, protecció i promoció de la lectura al Pla de l'Estany.

La Marta, presidenta de l'entitat

news-iconNotícia > Comunitari

Marta Lluvich: "Molts pobles sol·liciten la presència de l'associació per fer contacontes"

Cambuleta és una entitat del Pallars Sobirà molt coneguda a la comarca que treballa posant en valor la parla pallaresa a partir de diversos projectes, i molt especialment del conte. La seva presidenta ens fa cinc cèntims sobre el que fan.

Els Raiers de la l’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa

news-iconNotícia > Cultural

Eduard Bastús: "L'ofici de raier forma part de l'ADN de Pobla de Segur i de la seva gent"

L’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l'any 1989 per recuperar i mantenir ben present els l'ofici dels raiers.

Dóna Pas

news-iconNotícia > Formació

Anna Solà: "Treballem per la igualtat, l’apropament i el coneixement entre cultures a Balaguer"

Anna Solà, membre de Dóna Pas, ens explica quina és la missió de l'entitat, quin paper hi juga el voluntariat i quins són els seus reptes de futur.

Dones de l'Associació

news-iconNotícia > Formació

Pepi Borau: "Organitzem diverses activitats amb l'objectiu de donar veu a les dones i recuperar les seves tradicions"

L'Associació de Dones de Camarasa va néixer fa tres anys per representar a les dones del poble i agrupar les seves inquietuds. La Pepi Borau ens apropa una mica més la realitat de l'entitat.

Pere Magrané, president de l'Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l'Ebre (imatge: Roser Arques Morueta)

news-iconNotícia > Ambiental

Pere Magrané: "L’amor al Delta i l’estima al territori mouen el nostre voluntariat"

Hi ha un fort component d’afectivitat i emotivitat que desperta el territori del Delta. Així ens ho explica Pere Magrané, de l’Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Quatre dels membres de la Junta que han respost l'entrevista: el Joan Codina, l'Helena Xandri, l'Arnau Cànovas i l'Albert López. Dalt de tot, el mític alien de l'Ateneu

news-iconNotícia > Comunitari

Ateneu La Pólvora: "Quan comences a venir és fàcil que et vinguin ganes de formar-ne part"

Quatre dels membres que gestionen aquesta entitat del Moianès han volgut respondre les preguntes de l'entrevista de manera col·lectiva i explicar-nos com funcionen.

El Jesús Bone, pessebrista i membre de l'associació

news-iconNotícia > Cultural

Jesús Bone: "Les associacions de caire tradicional i cultural sempre tenim el repte d'aconseguir el relleu generacional"

El Jesús, que forma part de l'Associació de Pessebristes de Mataró, ens explica la tasca de la seva entitat en relació a aquesta tradició artística del Nadal.

Pepita Perich i Pujol és Directora-Gerent del Grup Fundació Ramon NogueraPepita Perich i Pujol és Directora-Gerent del Grup Fundació Ramon Noguera

news-iconNotícia > Social

Pepita Perich: "Cal recuperar l'accés lliure als serveis d'atenció a la discapacitat intel·lectual"

Pepita Perich i Pujol és Directora-Gerent del Grup Fundació Ramon Noguera. Explica quina és la missió de l'entitat al Gironès i la rellevància de la participació de voluntàries i voluntaris.

Acte de l'Associació INTEGRA

news-iconNotícia > Formació

Núria Fité: "La discapacitat intel·lectual i la salut mental sempre han anat acompanyades d’un gran estigma"

Núria Fité Grabalosa, gerent d'INTEGRA, Associació de Discapacitats Intel·lectuals, ens explica quina és la missió de l'entitat, quina ha sigut la seva evolució i quin paper juga el seu voluntariat.