Franca

Imatge BICE

news-iconNotícia > Internacional

França promociona el voluntariat i l'associacionisme

El govern francès identifica el compromís associatiu com a "Grande Cause Nationale 2014". Margot Berg, de BICE, ens n'esbossa les principals línies.

Grup que fa pràctiques laborals a Florència en el marc de Care for Diversity II

news-iconNotícia > Internacional

Vols fer pràctiques de treball social a França?

L'associació Nexes ofereix a sis joves catalans la possibilitat de realitzar pràctiques laborals a França en l'àmbit del treball i l'educació social.

Logotip dels 30 anys de la Fundación Secretariado Gitano

news-iconNotícia > Social

La Fundación Secretariado Gitano exigeix a França la fi de les expulsions

En un comunicat al govern francès, la Fundación Secretariado Gitano recorda al president Hollande la seva promesa de posar fi a les expulsions i demana a tota Europa un major compromís amb les polítiques d’inclusió de la població gitana.

news-iconEsdeveniment > Acte

Debat sobre els resultats electorals a França amb el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i l'ICPS

El Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i l'Institut de Ciències Polítiques i Socials organitzen una sessió de debat entorn dels resultats de les eleccions presidencials a França del proper 6 de maig. L'acte tindrà lloc el dimarts dia 15 de maig, a Barcelona.

 

test image

news-iconEsdeveniment > Acte

Entre el món islàmic i el franc

No es pot comprendre el present sense conèixer el passat; no es pot planificar el futur sense conèixer el passat i el present. Els coneixements històrics són indispensables pels especialistes i per a tots els membres d'una societat democràtica.

test image

news-iconEsdeveniment > Acte

Zola, l’escriptura i la ideologia

Les novel·les de Zola resulten de la combinació de dos factors contraris: el virtuosisme estilístic, heretat de Flaubert, i una visió de la conducta humana llastada pel mecanicisme positivista. El seu immens talent aconsegueix superar aquestes contradiccions i la seva postura política el converteix en el primer intel·lectual modern i un escriptor imprescindible.

test image

news-iconEsdeveniment > Acte

Las «salonières». El apogeo de la cultura de la conversación

Un dels fenòmens culturals europeus més fascinants el constitueix el «bureau d'esprit». Els salons literaris on van brillar amb llum pròpia un ampli grup de dones que van crear noves formes de sociabilitat i un espai de llibertat cultural.
test image

news-iconEsdeveniment > Acte

Còrsega, l’illa de la bellesa

Els francesos han donat a Còrsega el qualificatiu «d’illa de la bellesa» per la seva natura. El poble cors és un poble més muntanyenc que de mar, més de pastura que de pesca, que han construït la seva personalitat (llengua i cultura) malgrat les successives invasions de gent que hi han anat deixant la seva empremta.
test image

news-iconEsdeveniment > Acte

Pinzellada musical francesa: dels joglars al segle XXI

Un petit repàs per la història de la música clàssica francesa a través dels seus compositors.

test image

news-iconEsdeveniment > Acte

Deu mirades a França: Leonor de Aquitania

Leonor d'Aquitània, comtessa de Poitou, dues vegades reina, mare de dos reis, va exercir (fora del terreny polític) una influència enorme en el seu temps, tant en el plànol literari com psicològic. Va encarnar l'amor cortès i va servir de model per als personatges d'Iseo, Ginebra i Melusina.

test image

news-iconNotícia > Social

Manifestacions contra la política de repatriacions del Govern francès

Milers de persones es manifesten a França i davant les ambaixades franceses de ciutats europees per protestar contra la política de repatriacions del Govern francès.