Mecenatge

news-iconRecurs > Econòmic

Desgravació de les donacions realitzades a associacions i fundacions

Els incentius fiscals són una eina que permet fer donatius i col·laboracions a organitzacions no lucratives i incentivar les aportacions de particulars i empreses en l'assoliment de les finalitats d'aquestes entitats.

news-iconNotícia > Cultural

El documental dels ateneus busca mecenes culturals

L'audiovisual "Ateneus: llavor de llibertat", que s'estrenarà el 2018, farà un retrat de les aportacions socials, culturals i polítiques d'entitats amb gairebé dos segles d'història al país.

Signatura conveni. Font: Pixabay

news-iconRecurs > Econòmic

Convenis de col·laboració empresarial en activitats d'interès general

Les entitats o empreses que volen col·laborar i participar en activitats d’interès general ho fan majoritàriament a través del mecenatge.

Gemma Sendra, directora de la Fundació Catalunya Cultura. Font: Fundació Catalunya Cultura

news-iconNotícia > Econòmic

Gemma Sendra: “El mecenatge dóna poder a la ciutadania i a les empreses, que decideixen on s’apliquen els seus fons”

La directora de la Fundació Catalunya Cultura reflexiona sobre les dificultats que afronten les entitats culturals a l’hora d’aconseguir finançament i ens explica el treball de la seva organització per ajudar-les a accedir a fons privats.

María Perulero, membre de Goteo.org. Font: Plataforma Goteo

news-iconNotícia > Econòmic

María Perulero: “Goteo.org potencia projectes que aposten pel procomú, el codi obert i el coneixement lliure”

María Perulero, membre de Goteo.org, ens parla del funcionament i singularitats d’aquesta plataforma de crowdfunding i de com entitats i projectes poden participar-hi per aconseguir fons.

Finançament cultural.

news-iconNotícia > Projectes

Jornada sobre co-finançaments culturals

L'acte servirà per debatre sobre l'estat financer de les entitats culturals sense ànim de lucre i conèixer noves formes de finançament col·lectiu.

Imatge tests amb bitllets. Font: web gestiobcn.com

news-iconNotícia > Econòmic

Augmenta la desgravació dels donatius a les ONG

Les persones que durant el 2015 realitzin donatius es podran deduir fins al 50% de l'import.

news-iconNotícia > Comunitari

Velles i a la vegada noves formes de finançament per entitats

La necessitat de reinventar-se de les entitats ha portat al trencament amb les fonts de finançament clàssiques per buscar i a recuperar alternatives com el micromecenatge, el cooperativisme o la banca ètica.

Imatge de la jornada Les entitats davant la reforma fiscal i del mecenatge

news-iconNotícia > Econòmic

45.000 associacions obligades a presentar l'impost de societats

La Llei de blanqueig de capitals, la Llei de transparència, la Reforma fiscal i del mecenatge... aquestes i altres normatives afecten ja de forma directa la gestió de les entitats del Tercer sector o bé ho faran en els propers mesos.

Imatge de Víctor García, cap de serveis de gestió de Suport Associatiu

news-iconNotícia > Econòmic

Víctor García: "Les entitats hauran de presentar l’Impost de societats amb independència de la seva dimensió econòmica"

La reforma fiscal i de la llei de mecenatge, la llei de transparència, canvis en el model 347... En els propers mesos, les entitats no lucratives es trobaran amb diverses novetats en l'àmbit normatiu que afectaran directament la seva gestió.

Imatge d'una jornada de Suport Associatiu

news-iconNotícia > Econòmic

Com afectarà la reforma fiscal i del mecenatge a les entitats del Tercer Sector?

La reforma fiscal preveu que totes les entitats, sigui quin sigui el seu volum d’ingressos, hagin de presentar l’Impost de societats. Experts en dret i fiscalitat en parlaran a la jornada de Suport Associatiu del dia 2 d'octubre.

Guardioles amb diners- Font: www.bitterrootcommunityfcu.com

news-iconRecurs > Econòmic

Com afectarà la reforma fiscal a les entitats no lucratives (2)

Tot i que inicialment estava prevista la creació d'una nova llei de mecenatge, sembla ser que finalment aquesta no es durà a terme dins de la legislatura actual.

diners somrient

news-iconNotícia > Jurídic

Tindrem una nova llei de mecenatge abans d'acabar 2013?

Des del Ministeri de Cultura s’assegura que a finals de 2013 estarà preparada la nova Llei de Participació Social i Mecenatge. Aquesta llei, que porta un any de retard respecte la data prevista inicialment, pretén incrementar l’aportació de recursos privats a les entitats del Tercer Sector.

Imatge web Agència Tributària

news-iconNotícia > Econòmic

Presentació de la Memòria Econòmica a Hisenda

El proper 31 de juliol finalitza el termini de presentació de la Memòria Econòmica a Hisenda, per a totes aquelles entitats que estiguin acollides a la Llei 49/2002 com ara les fundacions, associacions declarades d’Utilitat Pública i ONG de desenvolupament.

migranodearena.org recapta més de 1.000€ al dia

news-iconNotícia > Econòmic

migranodearena.org recapta més de 1.000€ al dia

Des del gener, migranodearena.org ja ha recaptat 140.740€ per a les entitats no lucratives, a través del crowdfunding solidari.

Mecenatge

news-iconNotícia > Jurídic

Creat el grup de treball per modificar la Llei del mecenatge

El Consell de Ministres ha aprovat al creació d’un grup de treball interministerial sobre la fiscalitat a les entitats sense ànim de lucre i els incentius regulats a la Llei del mecenatge.

Roda de premsa de presentació de l'estudi

news-iconNotícia > Cultural

Els castellers aposten per assegurar les quotes i el patrocini davant la caiguda de les subvencions

Davant la reducció de les ajudes públiques i la progressiva disminució de les actuacions contractades, els castellers hauran d’assegurar els ingressos que provenen de les quotes dels associats i potenciar el marxandatge, així com el patrocini i el mecenatge amb empreses.

Donacions

news-iconNotícia > Jurídic

Nova Llei de mecenatge per al 2013

La reforma de la Llei del mecenatge és una de les prioritats del Govern espanyol, el passat 16 de maig d’enguany, es va aprovar la comissió delegada que havia d’arribar a un acord en el nou text de la Llei. Finalment, s’ha anunciat que la nova llei podria entrar en vigor abans que finalitzi l’any 2013.

Mocador dels Bordegassos de Vilanova

news-iconNotícia > Cultural

Els Bordegassos de Vilanova organitzen la primera diada finançada per micromecenatge

La colla dels Bordegassos de Vilanova organitzen, pel proper 11 de novembre, una diada castellera totalment finançada a través de les aportacions de petits mecenes. Els castellers han assolit els 3.000€ que sol·licitaven i que aniran destinats a l’acte.

Euros. Autor: Julien Jorge

news-iconNotícia > Comunitari

Alternatives de finançament per a entitats

Les entitats estan patint directament les conseqüències d’aquesta crisis sistemàtica, tal i com explica l’economista Gal·la Cortadellas, que afecta tot l’engranatge vinculat a les fonts de finançament clàssiques. Aquest situació ha portat a les entitats a aguditzar al màxim l’enginy per trobar finançament i reinventar-se.

Com fer crèixer els diners

news-iconNotícia > Jurídic

S’anuncien més deduccions a la nova llei del mecenatge

La reforma de la Llei del mecenatge comportarà una important ampliació dels tipus de deducció, amb desgravacions de fins el 70% per a les persones jurídiques i d’un 60% per a les físiques, seguint l’exemple de la normativa francesa.

Congrés dels Diputats espanyol

news-iconNotícia > Jurídic

La Llei del Mecenatge pretén equilibrar el sistema actual de Fundacions

La setmana passada, el subdirector general de Promoció d’Indústries Culturals i de Mecenatge del Ministeri de Cultura va expressar que un dels objectius de la futura Llei del Mecenatge, entre d’altres, és tractar d’equilibrar l’abundància de fundacions i l’absència de filantrops arreu de l’Estat.

Portada de la revista Ateneus

news-iconNotícia > Comunitari

Redescobrim el finançament, a la revista Ateneus

La Federació d’Ateneus de Catalunya edita semestralment la revista "Ateneus", una publicació especialitzada en l’associacionisme cultural i el món ateneístic. Acaba de sortir el número sis dedicat a parlar sobre el finançament del sector associatiu.

El portal Festes.org cerca mecenes per editar el Calendari de festes de foc

news-iconNotícia > Cultural

Mecenatge per editar un calendari de festes catalanes de foc

El portal Festes.org cerca petits mecenes per editar el primer volum del Calendari de festes amb foc, un llibre en edició limitada per donar a conèixer les tradicions populars que es desenvolupen al llarg de l’any a Catalunya i que tenen el foc com a element destacat.

Imatge del Fòrum La Primavera de les Associacions

news-iconNotícia > Comunitari

En temps de crisi, treballem en xarxa!

El XXVIII Fòrum La Primavera de les Associacions va tancar dissabte passat amb èxit de participació. La crisi ha donat lloc a noves formules de finançament, però també a més professionalitat, més formació, més transparència i més unió i treball en xarxa entre entitats.

news-iconOpinió

Llei de mecenatge, pacte fiscal i Fòrum primavera de les associacions

Ramon Torra reflexiona sobre les implicacions de la Llei del Mecenatge.

Logotip de la campanya Somos

news-iconNotícia > Jurídic

Campanya "Somos": Homenatge als socis de les ONG

Davant la situació de crisi i les retallades de fons públics que han sofert les ONG, una de les principals vies de finançament de les entitats són els donatius particulars i per fer visible aquesta situació i homenatjar els socis donants, 25 ONG de l’Estat han presentat la campanya “Somos” per donar les gràcies i per fomentar una cultura de compromís.

Imatge balança, llibres i martell de lletrat

news-iconNotícia > Econòmic

Les entitats socials podran gaudir de la nova llei de mecenatge el pròxim exercici fiscal

El passat dimecres 16 de maig la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va aprovar a la Comissió delegada d’assumptes culturals dels Congrés l’esborrany de l’anomenada llei de participació social i de mecenatge amb l’objectiu de reglamentar el mecenatge en els diferents àmbits d'actuació.

Els bous són part important de les festivitats populars catalanes

news-iconNotícia > Cultural

El mecenatge finançarà els bous de Valls

Davant les dificultats econòmiques de l’administració, el mecenatge està esdevenint, cada cop amb més força, una fórmula de finançament en el món de la cultura popular i tradicional de Catalunya. Un nou exemple el trobem al bestiari festiu de Valls i, en concret, els bous.

Cartell promocional de la campanya

news-iconNotícia > Cultural

Mecenatge per la llengua catalana a França

La Federació per a la defensa de la llengua i la cultura catalana de la Catalunya Nord ha organitzat, pel proper 31 de març, un ‘Lip Dub’ al Peu del Castellet de Perpinyà per demanar una llei que reconegui el català, així com totes les llengües vernacles, als diversos territoris administrats per l’Estat de França.

news-iconOpinió

Reforma de la Llei de Mecenatge SÍ però…

David Camps explora les possibilitats de la nova Llei de Mecenatge.

test image

news-iconNotícia > Cultural

Verkami, una manera alternativa de suport a les iniciatives creatives

No és freqüent trobar propostes encaminades a afavorir les iniciatives i projectes creatius de manera col·laborativa i participativa. Verkami n’és un bon exemple al convertir el públic a qui va dirigida la creació, en mecenes, el qual rep recompenses exclusives a canvi de llurs aportacions.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Informe: 'El Món que dóna'

El "Informe 'Món Que Dóna'" (World Giving Index) és el primer informe de la seva classe que mira el comportament voluntari a través del món. S'ha desenvolupat usant dades des de Gallup Worldview World Poll CAF que miraven tres tipus diferents de comportament benèfic -donant diners, donant temps i ajudant un desconegut-.