Noves tecnologies

Logo de Telegram amb Xarxanet

news-iconNotícia > General

Xarxanet aterra a Telegram!

A partir d’ara, qualsevol persona pot rebre informació de primera mà a través del canal que hem obert en aquesta xarxa social.

Imatge de la organització sueca a l'Afganistan SCI

news-iconNotícia > Internacional

Noves tecnologies i organitzacions: quines són les tendències globals?

L’organització nord-americana Nonprofit Tech for Good acaba de publicar un informe anual sobre l’ús que les ONG fan de la tecnologia i les xarxes a escala mundial.

Participants al centre Nau Jove de Silla (València). Font: Fundación Esplai

news-iconNotícia > Projectes

En marxa la nova convocatòria del projecte Grans Connectats

Fundació Esplai, impulsora de la iniciativa, fa una crida a aquelles entitats que vulguin participar en aquest programa que vol acostar la gent gran a les noves tecnologies.

Classe al Centre Esplai Fontsanta de Cornellà. Font: Fundación Esplai

news-iconNotícia > Projectes

"Les TIC permeten a moltes persones grans superar algunes de les limitacions que pateixen i ser més autònomes"

Gabriel González, responsable d’e-inclusió a Fundació Esplai, ens parla del projecte ‘Grans Apptivats’ que l’entitat ha posat en marxa per acostar gent gran i noves tecnologies.

Cartell dels premis

news-iconNotícia > Informàtic

El Premi 12x12 Dona TIC busca dones referents en l'àmbit TIC

Tenen com a objectiu premiar el paper de la dona i pretenen divulgar entre la societat referents de dones en el camp de les TIC per aconseguir estimular a les joves perquè cursin estudis relacionats amb l'enginyeria.

Joves participants al programa Enfoca't. Font: Fundesplai

news-iconNotícia > Social

Programa Enfoca’t: Creant oportunitats laborals per a joves en el sector tecnològic

El projecte, impulsat per Fundació Esplai, els ofereix formació especialitzada en programació per facilitar la seva inserció professional en empreses de noves tecnologies .

L'ús de les noves tecnologies per part de les entitats d'arreu del món

news-iconNotícia > Informàtic

L'ús de les noves tecnologies per part de les entitats d'arreu del món

A l'informe es poden obtenir dades molt interessants sobre com les entitats i els donants utilitzen les noves tecnologies. Les entitats que vulguin ja poden registrar-se per participar a l'onada 2016.

TIC per a infants

news-iconNotícia > Social

Es potencia l'us de les TIC per a infants i adolescents en risc

Les Jornades Òmnia a Girona estudien les noves tecnologies aplicades a programes d'atenció a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat.

Una manifestació feminista a París. Foto usuari Flickr: looking4poetry.

news-iconNotícia > Informàtic

La presència de les dones en les noves tecnologies

Moltes dones han sigut importants en el camp de les noves tecnologies sense què ho sapiguem. La presència de la dona en aquest camp no es destaca suficientment.

news-iconNotícia > Ambiental

Test col·lectiu de l'aplicació iNaturalist

El CREAF està a punt de llançar la versió en català, castellà, gallec i euskera de l’aplicació iNaturalist per als aficionats a la natura. Entitats naturalistes i amants del món natural esteu convidats a provar-la.

El projecte SAAPHO oferirà eines per fer un seguiment sanitari de la gent gran

news-iconNotícia > Cultural

Tecnologies per garantir l’autonomia de la gent gran en la seva pròpia cura

Ajudar a la gent gran a mantenir l’activitat física i una dieta saludable o alertar-les en cas d'incendi són algunes de les fites que persegueix el projecte SAAPHO liderat per Barcelona Digital.

Logotip del Dia de les Noies en les TIC 2013

news-iconNotícia > Informàtic

25 d'abril, el Dia de les Noies en les TIC

El quart dijous d'abril se celebra arreu del món el Dia de les Noies en les TIC (Girls in ICT Day). Un dia pensat perquè les entitats, els governs i les empreses s'impliquin en difondre les oportunitats que poden oferir les TIC a adolescents i estudiants universitàries per a la seva carrera professional.

Imatge de "eye/see" extreta de flickr

news-iconNotícia > Informàtic

El 86% de les entitats no són prou transparents gestionant facebook

Aquesta és una de les conclusions de l’estudi elaborat per l’Observatori d’Economia Solidària. El document també aporta dades positives: les preguntes fetes per usuaris que reben respostes de més qualitat són les que fan referència a la informació econòmica i de bon govern.

Formació en Tic. Font: Pere Tarrés (Flickr)

news-iconNotícia > Projectes

Capacitació digital per a persones amb discapacitat

Coneix la importància de facilitar l'accés a les noves tecnologies a les persones amb discapacitat com a eina per garantir la igualtat d'oportunitats.

Logotip creat pels 20 anys del TEB

news-iconNotícia > Comunitari

Concert solidari pels 20 anys de l'Associació per a Joves TEB

L'Associació per a Joves TEB celebra el seu 20è aniversari amb un concert solidari, que tindrà lloc el proper 29 de setembre a l'Ateneu Popular de Nou Barris. El cartell inclou destacats noms de la cultura urbana, com La Kinky Dub Machine, Eddine Saïd o Dlux.

"Circe Surfs the Web, after John William Waterhouse". Pintura de Mike Licht.

news-iconNotícia > Informàtic

8 de març: dones i noves tecnologies

El 8 de març es celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Aquesta efemèride es recorda per diversos fets tràgics que van patir algunes treballadores dels Estats Units d'Amèrica durant el final del segle XIX i principi de segle XX.

"Love is in the earth" en el Congrés de Comunicació Ambiental

news-iconNotícia > Ambiental

2on Congrés de Comunicació Ambiental: més de 100 participants in situ i a la xarxa

La segona edició del Congrés de Comunicació Ambiental, celebrat el 24 i 25 de febrer a Girona, va posar l'accent en el potencial que tenen les noves tecnologies i les xarxes socials també per a la difusió ambiental. I ho va fer, justament, fent xarxa amb els que hi eren i els que no, especialment a través de twitter.

piu piu net

news-iconNotícia > Informàtic

Tercera edició de la Piu Piu Net a Cardedeu

El proper dijous 9 de febrer, a les 7 de la tarda, al Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu i a la Sala Sarau, es desenvoluparà aquesta jornada de “Networking”. L'acte comptarà amb la presència de Trina Milan i Joan Carreras.

news-iconNotícia > Social

Les noves tecnologies una nova eina per a la inserció laboral

La Fundació ONCE ha presentat el projecte Microlabora,una nova eina d’ocupació que aprofita les noves tecnologies per afavorir la inserció laboral de persones amb discapacitat.

J.B.Hill & F.R de la Fuente (2on Congrés de Comunicació Ambiental)

news-iconNotícia > Ambiental

2on Congrés de Comunicació Ambiental

"Love is in the earth"... amb aquest lema es convoca els interessats en la comunicació ambiental a la segona edició del congrés, que enguany anirà dedicat a les noves tecnologies i les xarxes socials. La cita és el proper 24 i 25 de febrer a Girona.

Globus de còmic. Font: laurie.mcgregor (Flickr)

news-iconNotícia > General

M’imagino... Una història d’amor entre el voluntariat i les TIC

Jaume Albaigès aprofita la taula del II Congrés Europeu del Voluntariat en què es parlarà de "Què passarà i què hauria de passar en el món del voluntariat en els propers 5 anys?" per imaginar la relació que podria establir-se entre l'acció voluntària i les TIC.

Llegeix el post al bloc de xarxanet.org

news-iconNotícia > Jurídic

Jornada "el dret de les persones davant les tecnoligies. Els reptes de la ciberjustícia"

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) organitza, el proper 25 de maig, la jornada “Els drets de les persones davant les tecnologies. Els reptes de la ciberjustícia” a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB).

Fotografia de blog.tbtv.es/page/2/

news-iconRecurs > Projectes

Noves formes de mobilització col.lectiva

Les noves tecnologies de la comunicació faciliten nous canals de comunicació que, entre tants altres aspectes, també transformen les mobilitzacions socials. Avui en dia una cadena de missatges o una convocatòria pel facebook, pot reunir a centenars o milers de persones de forma gairebé espontània i totes amb un objectiu comú.

news-iconNotícia > Informàtic

La memòria del Solsonès a Google Maps

El Punt TIC del Solsonès promou l'ús de les noves tecnologies entre la gent gran de la comarca, entre altres projectes. Podeu veure el resultat d'una de les últimes activitats en aquest enllaç, es tracta d'un itinerari per la capital, Solsona, on han marcat els llocs més important, amb el valor afegit dels comentaris personals de les persones participants.

news-iconNotícia > Informàtic

Assessoria en noves tecnologies per a Joves!

S'ha creat l'Assessoria en Noves Tecnologies per a Joves, un dispositiu de suport i assessorament per a persones joves, creat per al Centre d'Informació i Recursos per a l'Emancipació Juvenil.

news-iconNotícia > Formació

Conveni de la STSI amb la Fundació Joan XXIII per a l'organització de l'ITWorldEdu 2010

A finals del mes de juliol, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, va signar un conveni amb Josep Menéndez, director general de la Fundació Joan XXIII, per a atorgar a aquesta entitat una subvenció destinada a l’organització de l’ITWorldEdu 2010.

news-iconNotícia > Formació

Formació sobre seguretat en l'ús de les tecnologies

El CESICAT, Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, ofereix formació de formadors en seguretat i protecció. Aquesta formació està adreçada al col·lectiu de dinamitzadors i dinamitzadores de la societat de la informació i es desenvoluparà a través d'una aula virtual per tal de poder abastar tot el territori de Catalunya.

news-iconNotícia > Formació

Curs: noves tecnologies aplicades a la recerca de finançament

Avalon Formació organitza un curs a Barcelona adreçat a persones que treballen, de forma remunerada o no, a una entitat sense ànim de lucre. Es durà a terme durant els dies 9, 10 i 11 de juny i tindrà un preu de 60 euros.

news-iconNotícia > Informàtic

Aprenentatge de les TIC per la inclusió social

La revista digital eLearning papers dedica els seu monogràfic d'abril a explicar-nos diferents experiències d'aprenentatge assistit per les Tecnologies de la Informació i la Comunicació per evitar la exclusió social.

news-iconNotícia > Informàtic

Les entitats catalanes i les Tecnologies de la Informació i Comunicació

L'estudi de la Fundació Catalunya Segle XXI ens aproxima a la realitat de les entitats catalanes. Aquesta mirada es fixa en com l'àmbit associatiu incorpora les Tecnologies de la Informació i Comunicació en el seu treball diari, preguntant-se si n'aprofita les seves possibilitats de potenciar la participació democràcia digital.

news-iconNotícia > Projectes

Subvencions a entitas de dones

L'Institut Català de les Dones obre convocatòria per a la concessió de subvencions a entitats de dones, consistent en el lliurament d'equipament informàtic destinat a l'apropament d'aquestes entitats a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

news-iconNotícia > Informàtic

Avui és el dia d'Ada Lovelace!

Avui, 24 de març del 2010 és el dia escollit per múltiples comunitats de blocaires per visibilitzar la contribució de les dones en les Noves Tecnologies.

news-iconNotícia > Projectes

Programa Safer Internet: La protecció dels nens davant l'ús d'Internet

El programa Safer Internet engega una convocatòria de propostes d'accions indirectes per a tots els Estats membres, dins del "Programa comunitari pluriannual sobre la protecció dels nens en l'ús d'Internet i d'altres tecnologies de la comunicació".

news-iconNotícia > Informàtic

Maneno, un sistema de blocs per a Àfrica

Què significa realitzar un sistema de blocs adaptats al continent africà? Quines necessitats específiques tenen els blocaires que volen escriure des i cap a la gent del continent menys connectat del mon? Coneguem una mica més maneno, un sistema de blocs que té present tots aquests interrogants.

news-iconNotícia > Social

La Fundació Adsis rebrà finançament per a dos projectes gràcies a Alcatel-Lucent

La Fundació Alcatel-Lucent, organització filantròpica de la multinacional de telefonia amb seu a París, finançarà dos projectes socials de la Fundació Adsis. L’entitat treballa des de fa més de 40 anys perquè les persones amb risc d’exclusió social trobin oportunitats per desenvolupar-se personalment i a nivell professional, especialment els joves.

news-iconNotícia > Informàtic

USB 3.0 amb velocitat 10 vegades superior al seu predecessor

El passat 10 de gener va finalitzar l'Exposició Internacional CES. Aquest esdeveniment és una de les plataformes de llançament de noves tecnologies que va atraure a més de 100.000 persones provinents de 130 països diferents. D'aquesta trobada internacional se'n va destacar la presentació de Jeff Ravencraft, president del USB Implementers Forum, el qual va oferir una breu demostració de l'USB 3.0.

news-iconNotícia > General

Entitats 2.0. Les associacions catalanes davant les tecnologies de la informació

Aquest dijous 29 d'octubre Òmnium Cultural i xarxanet.org organitzen una taula rodona per reflexionar sobre les noves estratègies comunicatives que ofereix Internet a les entitats del tercer sector.