Protecció de dades

Taller 'Nou reglament europeu de protecció de dades'. Font: Pixabay

news-iconEsdeveniment > Curs

Nou reglament europeu de protecció de dades

Aquest taller formatiu, adreçat a entitats de Caldes de Montbui, tractarà sobre les obligacions que les entitats han d'aplicar derivades de la nova normativa de protecció de dades.

Curs 'Llei de protecció de dades personals' (en línia). Font: Pixabay

news-iconEsdeveniment > Curs

Llei de protecció de dades personals (en línia)

Aquest curs virtual, organitzat per Fundesplai, permet aprofundir en les obligacions de les organitzacions no lucratives respecte a aquesta nova normativa.

Curs 'Llei de protecció de dades personals'.Font: Pixabay

news-iconEsdeveniment > Curs

Llei de protecció de dades personals

Aquest curs, organitzat per Fundesplai, dona les claus per conèixer i entendre aquesta nova normativa que comença a aplicar-se el 25 de maig.

Montse Agudo

news-iconNotícia > Jurídic

Montse Agudo: "La nova llei vol dotar la ciutadania d’un major control sobre el tractament de les seves dades personals"

Montse Agudo, cap del Departament Jurídic de Suport Associatiu-Fundesplai, ens explica l'objectiu del nou Reglament de Protecció de Dades i quines qüestions han de tenir en compte les entitats a l'hora d'implementar-lo.

El nou Reglament sobre Protecció de Dades s'aplica a tots els països de la Unió Europea.

news-iconRecurs > Jurídic

Les 10 claus sobre el nou Reglament de Protecció de Dades (I)

El 27 d’abril de 2016 es va aprovar el Reglament (UE) 2016/679 sobre protecció de dades, que és de plena aplicació des del 25 de maig del 2018.

A partir d’ara, caldrà notificar a l’Agència de Protecció de Dades totes aquelles fallades de seguretat que puguin esdevenir. - Font: Pixabay

news-iconRecurs > Jurídic

Les 10 claus sobre el nou Reglament de Protecció de Dades (II)

Tal i com hem començat a veure en el recurs anterior, el Reglament Europeu 2016/679 introdueix diverses novetats en matèria de protecció de dades, les quals seguim analitzant a continuació.

El nou Reglament de Protecció de Dades es començarà a aplicar el 25 de maig.

news-iconNotícia > Jurídic

Vols estar al dia sobre la nova llei de protecció de dades?

Diverses organitzacions proposen cursos, conferències i sessions formatives per donar a conèixer i ajudar a entendre aquesta normativa que comença a aplicar-se el 25 de maig.

És també obligació de les persones treballadores registrar les hores de la seva jornada laboral. Font: Pixabay

news-iconNotícia > Jurídic

Quines noves obligacions ens esperen aquest curs en relació a la gestió d'entitats?

Recollim les principals novetats que les organitzacions han d'aplicar o tenir en compte tant en el seu funcionament ordinari com a l’hora de realitzar tràmits específics.

Mapa d'Europa amb el logo de la UE. Font: web framepool.com

news-iconNotícia > Jurídic

La nova normativa europea sobre protecció de dades ja és una realitat

El passat 27 d’abril es va publicar el nou Reglament sobre protecció de dades personals que obliga a tots els països de la Unió Europea.

Protecció de dades personals. Font: Pixabay

news-iconNotícia > Jurídic

Sònia Ba Forné: “La LOPD és una filosofia que han de respirar tots els departaments d’una entitat”

Sònia Ba Forné, advocada especialista en protecció de dades, impartirà una formació gratuïta per a treballadors sobre les obligacions derivades de la Llei orgànica de protecció de dades personals.

Protecció de dades

news-iconNotícia > Formació

Tot el que cal saber sobre la llei de protecció de dades

Torre Jussana organitza el proper 28 de gener un curs presencial adreçat a membres de juntes directives, especialment els i les secretàries.

Teclat d'ordinador. Font: Web d'Interbel

news-iconNotícia > Jurídic

Europa acorda un Reglament de Protecció de Dades

El passat dia 15 de desembre es va arribar a un acord polític a nivell europeu per aprovar un Reglament de protecció de dades d’aplicació a tot el territori.

Dit i ordinador. Font: Blog Reputación online

news-iconNotícia > Jurídic

La Unió Europea reconeix el dret a l’oblit

El dia 15 de juny, els ministres de Justícia dels estats membres van acordar el reconeixement del dret a l’oblit amb l’objectiu de reforçar la protecció de les dades personals a Internet.

Fitxer. Font: Web de c.datos

news-iconRecurs > Jurídic

10 requisits per complir la LOPD a la nostra entitat (I)

Una de les obligacions que hem de tenir en compte a la nostra entitat és el compliment de la LOPD, ja que el seu incompliment pot comportar greus sancions econòmiques per a la nostra associació.

Protecció de dades

news-iconNotícia > Formació

La llei de protecció de dades: tot el que cal saber i requisits a complir

El Centre de Serveis a les Associacions Torre Jussana organitza el proper 6 de maig un taller per conèixer tot allò relacionat amb la protecció de dades a les entitats.

Una pàgina "Informer" existent a Facebook

news-iconNotícia > Informàtic

La Generalitat contacta amb Facebook pels casos “Informer”

La Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació contacta amb la empresa Facebook per els casos polèmics de les pàgines "Informer”. Amb aquest contacte es pretén garantir la seguretat dels menors.

Informe transpàrencia de Google

news-iconNotícia > Informàtic

L'Estat Espanyol demana dades d'usuaris a Google

L'informe de transparència de Google publicat aquesta setmana, demostra que els estats demanen informació dels usuaris. Google és un dels gegants tecnològics que més serveis ofereix per guardar-hi dades.

Logo de Facebook

news-iconRecurs > Jurídic

Facebook: propietat intel·lectual i protecció de dades personals

Facebook és potser la xarxa social amb més usuaris que existeix actualment. S’ha convertit també en l’espai comú de moltes entitats, una mena d’àgora virtual. Allà hi aboquem moltes coses, pensaments, textos, fotografies o vídeos, amb la voluntat de compartir-los.

news-iconNotícia > Jurídic

Què hem de tenir en compte en l'ús d’Internet?

Aprofitant la celebració del Dia d'Internet, volem fer a les entitats una sèrie de recomanacions sobre l'ús d'aquesta eina molt útil en les nostres vides, però no aliena a inconvenients. No oblidem que la Llei 4/2008 contempla la possibilitat d'aplicar les noves tecnologies al dret de vot, a la forma de fer la convocatòria, utilitzar el correu electrònic, sms, videoconferències...

news-iconNotícia > Jurídic

Jornada "el dret de les persones davant les tecnoligies. Els reptes de la ciberjustícia"

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) organitza, el proper 25 de maig, la jornada “Els drets de les persones davant les tecnologies. Els reptes de la ciberjustícia” a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB).

news-iconNotícia > Jurídic

Aplicació de la protecció de dades a les associacions

Cal recordar que la llei de protecció de dades, la llei orgànica 15/1999 (LOPD), de 13 de desembre, és una llei que s’aplica a totes aquelles persones jurídiques que tenen i tracten dades de caràcter personal de persones físiques. Per tant és una normativa d’àmbit estatal que també han de complir i respectar les associacions tot i ser entitats no lucratives.

news-iconNotícia > Jurídic

Adopta mesures a Internet

La campanya iniciada per l'Agència Catalana de Protecció de dades (APDCAT) denominada A Internet, controles? pretén destacar l’aspecte positiu d’Internet però sense oblidar les mesures que cal adoptar per prevenir abusos.

news-iconNotícia > Jurídic

Enviar correus electrònics sense ocultar els diferents receptors d'un correu múltiple és objecte de sanció per la AGPD

És important recordar que la Llei Orgànica de Protecció de Dades és obligatòria per a totes les entitats del Tercer Sector. A més totes aquelles que tenen accés a dades personals “delicades” com les relacionades amb la salut, la sexualitat o la religió hauran d'adoptar un nivell de protecció alt.

news-iconNotícia > Jurídic

Subvencions per a la formació i el compliment de la Llei de Protecció de dades.

La Fundació Espanyola per a la Protecció de Dades (FEPD) ha obert la convocatòria d’ajudes per a formació i compliment de la normativa de protecció de dades. La convocatòria es va publicar al BOE del 16 d’agost de 2010, i el termini per accedir-hi és fins el 30 d’octubre de 2010.

news-iconNotícia > Informàtic

Recursos per al Dia Internacional de la Internet Segura

Avui, 9 de febrer, és el Dia Mundial de la Internet Segura (Safer Internet Day), un esdeveniment que se celebra a Europa i arreu del món des de l'any 2004. És un dia indoni per aprendre una mica més sobre com tenir cura amb les nostres dades personals quan naveguem a la xarxa.

news-iconNotícia > Jurídic

28 de gener, “Dia de la Protecció de Dades” a tota Europa.

L’objectiu principal de la jornada, organitzada pel Consell d’Europa, és difondre entre els ciutadans europeus els seus drets a la vida privada respecte del tractament automatitzat de les dades de caràcter personal.