Àmbit de la notícia
Formació

En marxa l’Escola de La Fàbrica Digital, un nou espai de formació sobre el món laboral

Entitat redactora
Colectic
Autor/a
Alejandra Sanchez
  • Tots els recursos digitals de l'Escola de La Fàbrica Digital estan disponibles en obert per a tota la ciutadania. Font: iStock.
    Tots els recursos digitals de l'Escola de La Fàbrica Digital estan disponibles en obert per a tota la ciutadania. Font: iStock.

Es tracta d’un banc de recursos en obert posat en marxa pels mitjans de comunicació Catalunya Plural, La Marea i Alternativas Económicas.

El món del treball està en constant transformació. En els darrers anys, per exemple, hem sigut testimonis de com la tecnologia capgirava completament el panorama laboral, tant en l'àmbit competencial, com pel que fa al funcionament del mercat. Amb l'objectiu de proporcionar recursos i formació sobre el món del treball i totes les novetats constants que l'envolten, La Fàbrica Digital ha posat en marxa la seva Escola, un nou espai de formació i recursos digitals obert a tota la ciutadania amb inquietud sobre les transformacions del món del treball.

A l'Escola de la Fàbrica Digital algunes de les professionals especialistes més destacades aporte n la seva visió i possibles solucions pràctiques sobre temes tan diversos com les competències clau per trobar feina, els drets laborals, les narratives dominants que condicionen què pensem sobre el nostre present i futur professional, l'impacte dels robots i la intel·ligència artificial en el panorama del treball, les situacions d'assetjament a la feina, les noves formes d'organització del treball o les gestions pràctiques que han de fer les persones autònomes, entre altres.

L'objectiu de l'Escola de la Fàbrica Digital és que les persones que participin tinguin eines per poder comprendre, gestionar i anticipar-se amb més facilitat a aquelles situacions que els afectin professionalment, alhora que es pren consciència sobre drets i es mantenen actualitzades sobre una activitat tan determinant en el si de la societat com és la feina.

La formació té una durada de deu hores i compta amb la participació de gairebé una vintena d'expertes en diversos aspectes del món laboral, entre les quals es troben Marc Riudavets, professor d'Economia Aplicada de la Universitat de València i membre d'Espai Zero Vuit, Esther Paniagua, periodista especialitzada en tecnologia, autora i professora, o Sònia Moragrega, directora de la Fundació Intermèdia, entre d'altres.

Tot el curs compta amb recursos digitals i està dividit en cinc blocs de contingut:

  • Introducció: Radiografia del món laboral i dels problemes endèmics.
  • Bloc 1: Els meus drets a la feina i en cas d’atur. De l’assetjament a la desconnexió digital, passant per la situació de les persones en règim d’autònoms.
  • Bloc 2: El relat del treball. Temps per viure i treball. Propostes com la Renda Bàsica Universal (RBU).
  • Bloc 3: Formar-se o morir. Competències més buscades. La importància del reciclatge.
  • Bloc 4: Què ens espera de cara al futur? Abast de l’impacte de les noves tecnologies, la robotització i la intel·ligència artificial (IA) sobre el treball.

Un projecte intercooperatiu per reflexionar sobre el treball

L'Escola de La Fàbrica Digital està impulsada per la plataforma homònima que va néixer el maig del 2022 per generar un espai informatiu, de reflexió i de consulta sobre els grans debats entorn del treball.

La Fàbrica està impulsada pel mitjà d'àmbit català Catalunya Plural, que aposta, des d'un punt de vista crític, per editar informació vinculada a la defensa dels drets fonamentals. També hi col·laboren els mitjans estatals Alternativas Económicas, que explica fets econòmics de manera assequible, amb rigor i des de la independència de lligams, i La Marea, que aposta pel periodisme d'investigació, l'anàlisi i a la cultura.

Per apuntar-se a l'Escola de La Fàbrica Digital només cal escriure a escola@lafabricadigital.coop.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari