Formació per fer de les entitats un lloc segur per qualsevol expressió de gènere

F Pere Tarrés
 Font: Unamma Stob
Les formacions tindran lloc a l’Espai Jove la Fontana en dilluns a partir de les 18.00 hores. Foto: Unamma Stob
 Font: Ajuntament de Barcelona
Les sessions seran impartides per entitats especialistes en qüestions de gènere, sexualitat i discurs queer. Foto: Ajuntament de Barcelona

Formació per fer de les entitats un lloc segur per qualsevol expressió de gènere

F Pere Tarrés

Resum: 

Vol donar resposta en aspectes com les possibles manifestacions inconscients de conductes de l’LGBTIfòbia a les trobades i la necessitat d’abordar possibles agressions.

La formació gratuïta en perspectiva LGTBI+ per a entitats juvenils arriba a la seva 3a edició. Organitzada pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ), les 4 sessions que formen part del curs han estat pensades per fer dels espais associatius, llocs segurs i còmodes per a tot el jovent, independentment de la seva identitat i expressió de gènere i orientació afectiva i sexual. Tindran lloc a l’Espai Jove la Fontana en dilluns a partir de les 18.00 hores.

La formació vol interpel·lar a les entitats per donar resposta a aspectes com les possibles manifestacions inconscients de conductes de l’LGBTIfòbia a les trobades, la necessitat d’abordar possibles agressions o la manca de diversitat en el sí de l’organització. Totes aquelles entitats o col·lectius joves de la ciutat de Barcelona interessats en formar-ne part, han de fer-ho accedint al formulari d’inscripció a través d’aquest enllaç. Les sessions seran impartides per entitats especialistes en qüestions de gènere, sexualitat i discurs queer.

18 de novembre. Introducció al marc conceptual.

Exposició dels conceptes bàsics de la diversitat afectiva, sexual i d’expressió, identitat de gènere, tractament de prejudicis, rumors, mites i estereotips sobre el col·lectiu LGBTI+. Les membres de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) exposaran les qüestions socials, psicològiques i físiques que afecten el col·lectiu.

25 de novembre. Les identitats LGBTI+, els espais i la interseccionalitat.

S’analitzaran quines relacions de poder s’estableixen amb l’entorn i com les identitats en formen part mitjançant el concepte “interseccionalitat”. La sessió anirà a càrrec de l’entitat juvenil Sinver, destinada a analitzar com la identitat de gènere condiciona l’ús dels espais de les persones que formen part del col·lectiu LGBTI+.

2 de desembre. Què fem davant una agressió LGBTIfòbica?

La sessió anirà a càrrec de l’Observatori Contra l’Homofòbia, que exposarà el seu recull anual d’agressions i explicarà com fer un protocol de les agressions a una entitat o a un acte públic. Donarà resposta, entre altres, a l’estat de la LGBTIfòbia a Catalunya i definirà, també, què diu la llei 11/2014.

9 de desembre. Aturem el bullying i l’assetjament entre menors.

L’Associació Conexus d’atenció, formació i investigació psicosocial especialitzada en casos de bullying, ensenyarà a gestionar i prevenir situacions d’assetjament entre joves i menors. I és que més de la meitat de les persones LGTBI+ han viscut situacions d’assetjament en els àmbits educatius.

Afegeix un comentari nou