Àmbit de la notícia
Formació

L’ocupació en el tercer sector social català des de la perspectiva de gènere

Entitat redactora
F Pere Tarrés
  • Cap a l'equitat de gènere
    Les dones directives i gerents cobren un 13% menys que els seus companys homes, segons dades del darrer Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2017

DDiPAS i La Confederació organitzen una jornada que vol reforçar la presència de les dones en els òrgans de govern i de direcció de les entitats.

El proper 17 de juliol es presentarà l’informe de dades sobre l’ocupació en el tercer sector social català des de la perspectiva de gènere en el marc de la jornada ‘Gestionem el canvi per a l’equitat de gènere’. En l’acte, que organitzen conjuntament la xarxa DDiPAS i La Confederació, també es donarà a conèixer la ‘Guia de gestió del canvi pel foment de l’equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya’, una iniciativa per reforçar la presència de les dones en els òrgans de govern i de direcció de les entitats.

Així doncs, a partir de les 9.00 i fins a les 13.00 hores, el Palau Robert de Barcelona (Passeig de Gràcia, 170) serà l’escenari on tant l’informe com la guia veuran la llum per primera vegada. Dos documents que són fruit del conveni de col·laboració entre les dues entitats organitzadores, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, per tal de desenvolupar un programa per avançar decididament en matèria d’equitat de gènere a les organitzacions. 

Programa

  • 9.00 h - Inscripcions
  • 9.30 h - Cafè Networking
  • 10.00 h - Benvinguda Institucional
  • 10.30 h - Presentació ‘Informe 2018: Dones i Tercer Sector Social’
  • 11.30 h - Presentació de la Guia i del Programa d’Acompanyament al Foment de l’Equitat de Gènere
  • 12.45 h - Cloenda

Inscripcions

Dades en clau femenina

Un 74% de les persones contractades al tercer sector social a Catalunya són dones. Tot i això, aquesta xifra no es correspon amb una visualització i presència equivalent de dones als òrgans de govern i als càrrecs directius de les entitats socials. En les entitats no lucratives, la bretxa salarial de gènere és d’un 3%, mentre al mercat laboral català arriba fins el 26%. A més, les dones directives i gerents cobren un 13% menys que els seus companys homes, segons dades del darrer Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2017.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari