Àmbit de la notícia
Formació

Maltractament animal, signe inequívoc de violència a les llars

Entitat redactora
Observatorio de Violencia Hacia los Animales
Autor/a
Núria Querol
  • La Dra Núria Querol, l'agent Carme Vázquez i l'Excma. Lucía Avilés
    La Dra Núria Querol, l'agent Carme Vázquez i l'Excma. Lucía Avilés Font: ICAVOR
  • L'Excma. Lucía Avilés explica el paral.lelisme entre la violència vicària en menors i animals
    L'Excma. Lucía Avilés explica el paral.lelisme entre la violència vicària en menors i animals Font: ICAVOR
  • Na mossa Carme Vàzquez explica la importancia de la implicació de la ciutadania
    Na mossa Carme Vàzquez explica la importancia de la implicació de la ciutadania Font: Na mossa Carme Vàzquez explica la importancia de la implicació de la ciutadania
  • La Dra Querol explica els processos que pateixen les victimes de violència de gènere
    La Dra Querol explica els processos que pateixen les victimes de violència de gènere Font: ICAVOR

El Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental (ICAVOR) i l’Associació animalista GRAPA van organitzar una formació centrada en la relació entre la violència a les llars i el maltractament animal.

En el marc del Dia Internacional dels Drets dels Animals, celebrat el passat 10 de desembre, el Col·legi d'Advocats del Vallès Oriental (ICAVOR), en col·laboració amb l’associació animalista GRAPA, va organitzar una formació centrada en el maltractament animal com a indicador de violència a les llars. Aquesta jornada va abordar les problemàtiques i les conseqüències legals que se’n deriven, amb la participació de ponents de gran prestigi i experiència en aquesta matèria.

L’acte va començar amb la benvinguda de l’Excm. Sr. Joan Martínez i García, Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Granollers (ICAVOR). La moderació de la jornada va anar a càrrec de la Sra. Alicia Suárez Novau, Diputada d’ICAVOR i Presidenta de la Comissió de Drets dels Animals, qui va destacar la importància de visibilitzar aquesta problemàtica i de treballar conjuntament per prevenir-la.

La primera ponència, titulada 'Violencia de género y maltrato animal', va ser presentada per l’Excma. Sra. Dña. Lucía Avilés, Magistrada en serveis especials i Vocal del Consejo General del Poder Judicial. Avilés va analitzar el paral·lelisme entre la lluita pels drets de les dones i els drets dels animals, il·lustrant la seva intervenció amb casos i estudis que evidencien la relació entre la violència de gènere i el maltractament animal.

A continuació, la Dra. Núria Querol, metgessa especialista de l’ICS, professora de la Universitat de Barcelona, promotora del Programa VIOPET i directora de l’Acadèmia d’Estudi de la Violència, va presentar la ponència 'Implicacions de la violència contra els animals en el context de la violència de gènere'. Querol va exposar els processos que pateixen les víctimes de violència de gènere i va destacar que un 59% d’aquestes endarrereixen o no accedeixen a recursos d’ajuda si no es permet l’entrada dels seus animals de companyia.

La següent intervenció va ser a càrrec de Carme Vàzquez, Presidenta de GRAPA i membre del cos de Mossos d’Esquadra, qui va animar l’audiència a ser proactiva en la denúncia de delictes que afectin tant persones com animals. Vàzquez va subratllar la necessitat de col·laboració ciutadana i professional per detectar i actuar davant aquestes situacions.

L’acte va concloure amb la projecció del curtmetratge 'Ulls Innocents', produït per Carme Vàzquez, que il·lustra de manera magistral la connexió entre el maltractament animal i la violència a les llars.

La jornada va ser un èxit tant en assistència com en acollida, consolidant-se com un espai de reflexió i aprenentatge sobre una problemàtica que afecta múltiples àmbits de la nostra societat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari