Nou Mínor sobre Desenvolupament Sostenible i Ciutadania Global a la UAB

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Nou Mínor sobre Desenvolupament Sostenible i Ciutadania Global a la UAB

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

L'alumnat de l'Autònoma pot matricular-se a la primera edició de l'itinerari formatiu formal sobre desenvolupament sostenible i transformació social. La preinscripció és oberta fins el 30 de juliol.

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) i diverses facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han creat el nou mínor "Desenvolupament Sostenible i Ciutadania Global", preinscripció del qual és oberta fins el proper dimecres 30 de juliol. Tot alumne de l'Autònoma pot escollir-lo com a itinerari com a crèdits optatius a través d'aquest formulari.

Què és un mínor?

Un mínor és un itinerari formatiu organitzat, format per assignatures de diversos plans d'estudis (i per tant de diferents facultats) però que estan totes centrades al voltant d'una temàtica concreta. La seva finalitat és, doncs, la formació en un àmbit específic diferent al del nucli principal del grau, que complementi la formació de l'alumne. Possibilitat que aporta a l'estudiant un valor afegit als seus estudis. Els mínors queden acreditats al Suplement Europeu del Títol de Grau i no suposen cap cost addicional per a l'estudiant.

Un mínor sobre desenvolupament sostenible?

La FAS ha estat l'entiat promotora del projecte i ha treballat en col·laboració amb tot un llistat de facultats que hi han pres part. La creació d'aquest minor pren sentit en l'actual context de crisi global i d'urgència de nous models econòmics i socials més justos, democràtics i sostenibles.

Paral·lelament, s'enmarca en una línia de treball més àmplia, la de "l'educació per al desenvolupament", en la qual la FAS treballa per incorporar en l'educació formal universitària, és a dir, a les aules dels graus, continguts referents al desenvolupament, a la cooperació i a la lluita contra les desigualtats socials.

El Mínor de Desenvolupament Sostenible i Ciutadania Global neix, doncs, amb la voluntat d'oferir eines d'anàlisi per comprendre les dinàmiques de desigualtat estructural i aborda models de desenvolupament alternatius, fonamentats en principis de sostenibilitat econòmica, social i ambiental. Alhora, pretén facilitar el coneixement d'estratègies i mecanismes de participació ciutadana amb potencialitat transformadora.

Contingut relacionat

La UdL incorpora l'estudi de la pobresa a 6 titulacions

Afegeix un comentari nou