Posar la primera pedra en un projecte cooperatiu

F Pere Tarrés
 Font: CoopCamp
Es durà a terme en 4 sessions entre els mesos de març i abril. Foto: CoopCamp
 Font: CoopCamp
La metodologia del curs també inclou un acompanyament individual que es programarà de forma personalitzada. Foto: CoopCamp

Posar la primera pedra en un projecte cooperatiu

F Pere Tarrés

Resum: 

L’itinerari formatiu té per objectiu dotar de les eines necessàries per crear una empresa dins de l’economia cooperativa, social i solidària.

Es posa en marxa l’itinerari formatiu ‘Engeguem el nostre projecte cooperatiu’ que, des de fa tres anys, organitza l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona (CoopCamp). Es durà a terme en 4 sessions entre els mesos de març i abril a la Redessa de Reus (Camí de Valls, 81-87) en horaris de matí i tarda. La formació, per la qual hi ha passat un total de 63 participants i ha generat 40 nous projectes, és gratuïta però és necessari inscriure’s prèviament a través d’aquesta pàgina.

L’itinerari té per objectiu dotar de les eines necessàries per crear una empresa dins de l’economia cooperativa, social i solidària, i assessorar a les entitats que desitgin incorporar aquests valors en els seus projectes. A banda d’aquestes sessions formatives, participatives i orientades a la pràctica, la metodologia del curs també inclou un acompanyament individual que es programarà de forma personalitzada per tal de constituir un projecte.

Continguts i horaris

Bloc 1. Divendres 29 de març (de 16.00 a 20.00 hores) i dissabte 30 de març (de 9.00 a 13.30 hores i de 15.00h a 18.30 hores) amb Esther Perelló.

  • El centre del projecte: idea i equip
  • Construcció i estratègia de l’activitat
  • L’economia: pla de gestió i viabilitat del projecte
  • Comunicació i creativitat com a eines d’innovació.

Bloc 2. Els dijous 4 i 11 d’abril (de 16.00 a 20.00 hores) amb Ernest Garcia i Marina Berga.

  • Ser cooperativa: introducció, règim laboral i règim fiscal.
  • Constituir una cooperativa: règim jurídic, estatuts i règim intern.

Afegeix un comentari nou