Voluntariat sènior, el valor de l'experiència

Colectic
Un senyor imparteix una formació
La formació és un dels puntals de Secot
Un voluntari assessora una jove
Secot fa també assessorament individualitzat

Voluntariat sènior, el valor de l'experiència

Colectic

Resum: 

T'expliquem què és això del voluntariat sènior i les tasques que duu a terme l'entitat Secot amb l'objectiu de retornar a la societat els coneixements i l’expertesa directiva assolits.

Secot -Voluntariat Sènior d'Assessorament Empresarial és una associació sense afany de lucre que va ser fundada l’any 1990 a Barcelona pel Cercle d’Empresaris amb el recolzament del Consell Superior de les Cambres de Comerç Indústria i Navegació i d'Acció Social Empresarial.

Les persones que participen a Secot disposen d'una àmplia experiència laboral al món empresarial que ofereixen a les empreses, les entitats i les persones que treballen com a autònomes o que estan emprenent o volen emprendre algun negoci. Formen, ajuden i orienten en aspectes comercials, de gestió, d’organització, comptables, i d'altres., tothom qui vulgui aprofitar aquesta experiència i qui compti amb pocs recursos per accedir a accions formatives.

Però, què fa aquesta entitat exactament?

L'associació col·labora amb nombroses entitats públiques i privades, centres educatius i serveis de promoció econòmica municipals o comarcals. Disposa d'una diversitat de currículums professionals que li permet abastar des de les qüestions més generals fins a les més especíques.

Francesc Turró, president de Secotbcn, ens explica que l'entitat "es centra en tres branques principals: atendre les consultes i peticions d’orientació empresarial que ens arriben, tant directament com a través dels acords que tenim amb entitats; realitzar xerrades de formació en base al nostre catàleg, o bé a petició concreta de les entitats; i finalment, treballar amb entitats socials per ajudar a la inserció o reinserció social de persones que moltes vegades estan en perill d’exclusió social".

Aquesta associació intenta fomentar la creació de llocs de treball i el treball en equip entre les persones que comencen la seva aventura empresarial. Turró afegeix: "el nostre esperit ens porta a ajudar a mantenir i crear llocs de treball i, a la vegada, a donar l’oportunitat als sèniors de transmetre les seves vivències envers el món de l’emprenedoria".

Secot duu a terme cursos per a persones emprenedores i conferències monogràfiques, i també assessora en tot el que fa referència a plans d’empresa i viabilitat, àrees de gestió de l’empresa, ajuts, finançament, tutories, direcció de tesines o projectes d’emprenedoria.

La relació de Secot amb altres entitats

Actualment l'associació col·labora amb 68 entitats, tant públiques com privades, i això "ens permet estar de forma molt propera a tot el teixit empresarial de la societat. L’any 2017 vam atendre més de 700 peticions de persones i petites empreses i vam donar més de 200 xerrades de formació", apunta el president de Secotbcn.

A partir dels acords de col·laboració que tenen amb diferents entitats dels sector social desenvolupen projectes amb persones disminuïdes físiques o psíquiques, amb entitats que ajuden a la inserció o reinserció social de persones amb disminucions, que treballen amb joves amb dificultat per a la reinserció laboral, que treballen amb persones que han patit violència de gènere, etc.

També col·laboren amb el Centre de Innovació per a la Reinserció (CIRE), depenent de la Conselleria de Justícia, per ajudar en la futura reinserció laboral de persones privades de llibertat que es troben en segon o tercer grau. "A la vegada, estem participant en projectes europeus relacionats amb l’emprenedoria o bé amb l’envelliment actiu, projectes on participem conjuntament amb altres entitats tant nacionals com d’altres països d’Europa: França, Portugal, Anglaterra, Dinamarca, etc".

Algunes dades que demostren la gran activitat de l'entitat en el cas de Secotbcn són: han donat servei a prop d'11.000 projectes. Només a Catalunya han rebut formació i assessorament més de 10.240 projectes i empreses i han contribuït a la creació de 464 empreses.

Si vols col·laborar amb l'entitat pots fer-ho omplint el formulari online que hi ha a la seva pàgina web. Per tenir més informació pots visitar el compte de Twitter de Secotbcn i també el web general de Secot .

Afegeix un comentari nou