XI edició del concurs escolar sobre consum responsable

  • Imatge del web de Consumópolis

    Imatge del web de Consumópolis

  • Icones al web de l'Agència Catalana de Consum

    Icones al web de l'Agència Catalana de Consum

El termini per fer les inscripcions per participar al "Consumópolis 11" restarà obert fins el 18 de desembre.

L'Agència Catalana de Consum (ACC) convoca la XI edició del concurs escolar "Consum responsable: Tu consumeixes: ho fan igual a tot arreu?", Consumópolis 11. El concurs l'organitzen els organismes de consum de les diferents comunitats autònomes juntament amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, mitjançant l’Agencia Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària y Nutrició.

La convocatòria té com a objectiu sensibilitzar la població escolar sobre la necessitat de consumir de manera crítica, conscient i solidària. També es vol implicar l’alumnat i el professorat dels centres educatius de Catalunya en activitats relacionades amb l’educació en consum, desenvolupant-la transversalment en els diferents nivells de l’ensenyament reglat.

D'aquesta manera es treballa al voltant de les conseqüències que les decisions de consum comporten a nivell personal, mediambiental i de l'entorn social, i així  es fomenten hàbits de consum més raonables.

El concurs es desenvoluparà en dues parts: un joc en línia i un treball en equip. Aquestes estan dividides en una fase autonòmica i una altra estatal. L’equip que guanyi el primer premi de cadascuna de les dues parts o categories passarà a la fase estatal del concurs representant a Catalunya.

Hi ha tres nivells de participació corresponents als cicles superior d’Educació Primària, primer d’Educació Secundària Obligatòria i segon d’Educació Secundària Obligatòria. Els equips han de ser de cinc alumnes coordinats per un professor o professora que imparteixi classes al mateix centre educatiu, públic, concertat o privat.

Els premis que rebran els centres guanyadors dins de cada nivell estan dotats amb 1.000, 600 i 300 euros per a les classificacions primera, segona i tercera, respectivament.

Si vols més informació pots consultar les bases del concurs.

Afegeix un comentari nou