David Sànchez: "En aquests 5 anys, ja hem sobrepassat el milió i mig d’euros amb micro donacions"

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
Adquirir una polsera fent una donació econòmica és només una de les maneres amb les que es pot col·laborar. Font: Font: Pulseras Candela
Adquirir una polsera fent una donació econòmica és només una de les maneres amb les que es pot col·laborar. Font: Font: Pulseras Candela
Al 2017, l'associació va ser guardonada amb els Premis Unicef Font: Font: Pulseras Candela
Al 2017, l'associació va ser guardonada amb els Premis Unicef Font: Font: Pulseras Candela

David Sànchez: "En aquests 5 anys, ja hem sobrepassat el milió i mig d’euros amb micro donacions"

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El president de Pulseras Candela explica com l’associació lluita contra el càncer infantil a través de la investigació i les diverses iniciatives que impulsen.

El càncer infantil està considerat com una malaltia rara, no hi ha cap manera de prevenir-lo i cada any es diagnostiquen 1200 casos nous a l’estat espanyol. No té res a veure amb el càncer d’adults i per aquest motiu la majoria de recursos públics i privats es destinen a aquest càncer deixant en un segon pla el càncer infantil. Però l'Associació Pulseras Candela treballa cada dia per aconseguir fons i investigar amb l’objectiu que es puguin curar el 100% dels infants.

David Sànchez, president de Pulseras Candela, ha sigut una de les peces clau perquè l’associació hagi rebut aquest any els Premis Solidaris Once, reconeixent la seva tasca social.


Què és Pulseras Candela i quin és el vostre objectiu principal?

Pulseras Candela és una associació que neix de forma espontània a la planta 8a, d’oncohematologia, de l’Hospital Sant Joan de Déu. Tenim dos objectius: el primer recaptar fons per a la recerca de la investigació del càncer infantil i ajudar a trobar tractaments per curar el càncer infantil i el segon, fer difusió de la problemàtica que pateix el càncer infantil, ja que no arriben diners per part dels estaments públics. El càncer infantil està considerada una malaltia minoritària i les farmacèutiques no ajuden tot el que podrien, doncs la seva investigació no els hi aporta el mateix retorn econòmic que la investigació del càncer d’adult.


Com neix la vostra idea?

Neix de la Candela al 2013, una nena a la que li van diagnosticar leucèmia amb 11 anys i va venir a parar a Sant Joan de Déu. Una voluntària li va ensenyar a fer una polsera i en un dels permisos, quan va anar a Benicarló, va ensenyar a dues amigues seves de 9 anys a fer aquestes polseres. Quan les amigues van tenir unes 30-40 polseres fetes van decidir que els diners que havien obtingut els destinarien per a la investigació del càncer infantil. La Candela i els seus pares, per una altra banda, anaven comentant la idea als nens i les famílies que ingressaven a la 8a planta i poc a poc ens vàrem anar sumant. Podem dir que en aquests 5 anys que portem recaptant diners, ja hem sobrepassat el milió i mig d’euros, amb micro donacions.


Com evoluciona la investigació del càncer infantil a Catalunya i quins avenços hi ha hagut en els darrers anys?

El càncer infantil s’ha de veure de manera global, és a dir, hi ha investigadors que lideren grups d’investigació tant a nivell nacional com internacional. I és d’aquesta manera que es pot evolucionar per poder obtenir major nombre de dades, ja que com fèiem referència abans, és una malaltia minoritària. Per una altra banda, podem dir que els investigadors del laboratori de Sant Joan de Déu, tenen un nivell extraordinari i fa que cada vegada trobin tractaments més eficaços per poder curar als nens.


És possible reduir el nombre d’infants que no el superen?

Evidentment que es pot reduir el nombre de nens que no ho superen. De fet el 80% dels nens malalts es curen, però l’objectiu és reduir aquest 20%. El problema és que hi ha diferents tipus de càncers en que no hi ha cap tipus d’investigació i no s’investiga per manca de recursos.


Què representa per Pulseras Candela un reconeixement com el Premi Solidari ONCE Catalunya?

Ens omple d’orgull que una institució com ONCE ens reconegui la nostra tasca i ens dóna forces per continuar lluitant perquè el dia de demà tots els nens tinguin un tractament eficaç.


Quin ha estat un moment especialment feliç per a l'entitat?

Hi ha un moment molt feliç per tots nosaltres quan ens assabentem que un nen s’ha curat. És la recompensa a la feina que fem. A part, a nivell d’associació quan li vem poder explicar el nostre projecte al Papa Francisco. O quan ens van donar el Premi UNICEF l’any passat, a mans de la reina Letizia.


Hi ha diverses maneres de col·laborar amb la vostra associació, quines són?

N’hi ha moltes maneres. Adquirint polseres fent una donació econòmica, organitzant paradetes a les escoles o fires, muntant activitats, esdeveniments esportius, obres de teatre, concerts... També hi ha establiments que volen tenir les nostres polseres i fabricar-les. Però Sobretot, és molt important la tasca que fan els nostres voluntaris, ja que sense ells no podríem arribar fins on hem arribat.


Si voleu col·laborar o teniu qualsevol dubte us podeu ficar en contacte a través del correu electrònic info@pulserascandela.com

Afegeix un comentari nou