Àmbit de la notícia
General

En marxa un nou servei de préstec gratuït de vaixella reutilitzable

Entitat redactora
Femarec
  • Vaixella reutilitzable
    Font: femarec
  • Coberts vaixella
    Font: femarec

L'Ajuntament de Barcelona i Femarec posen a disposició de les entitats de la ciutat un servei gratuït de préstec de vaixella reutilitzable per a celebracions, actes i festes populars amb Residu Zero.

L’Ajuntament de Barcelona, juntament amb la cooperativa d'acció social Femarec, posa a disposició de les entitats de la ciutat un nou servei de préstec gratuït d’una vaixella reutilitzable per utilitzar en actes, festes o celebracions populars. Amb aquest servei es vol evitar que en aquest tipus d'activitat s’utilitzin plats i coberts de plàstic d'un sol ús que acaben a les escombraries com a rebuig i que no es reciclen. 

Ara, les entitats i associacions barcelonines podran utilitzar aquesta vaixella com si fos la de casa i es podrà utilitzar tantes vegades com calgui, produïnt un gran estalvi de materials i evitant la generació de residus.

La vaixella reutilitzable és per a un màxim de 500 comensals i inclou diferents tipus de plats, tasses, coberts, safates, etc., que les entitats poden sol·licitar gratuïtament segons les seves necessitats.

Com sol·licitar la vaixella reutilitzable

Les entitats interessades poden adreçar-se a la l'entitat Femarec, al Torrent de l'Estadella, 46, del districte de Sant Andreu de Barcelona, presencialment o a través del correu vaixella@femarec.cat i del telèfon 93 303 65 00. Aquesta cooperativa d’inserció social s’ocupa de preparar i rebre les comandes de cada entitat i del servei  professional de neteja.

Beneficis socials i ambientals

L’ús de la vaixella reutilitzable, a banda dels beneficis pel medi ambient, per l’estalvi de material i la reducció de residus que suposa, també aporta beneficis socials, ja que contribueix a la reinserció laboral i social.

Aquest servei té l’objectiu de reduir la generació de residus municipals, fomentar la reutilització dels recursos i matèries primeres, així com incrementar la qualitat de la recollida selectiva, la prevenció i la recuperació d’objectes i materials als quals se’ls pot donar una segona vida.


Enllaços d'interès:

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari