Propostes per a un Nadal Global

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar

Propostes per a un Nadal Global

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Fes un voluntariat al món, dóna joguines i/o roba o forma't en cooperació internacional. Totes les possibilitats per viure el Nadal poden tenir una perspectiva global.

El Nadal és una època de l'any on la solidaritat és un dels valors més presents. Tradicions, festes, celebracions i valors impregnen les cases i els carrers de les diferents regions del món. A Ucraïna els arbres de Nadal s'adornen amb teranyines. Creuant l'Atlàntic, a Guatemala, cada 7 de desembre es fa la Crema del Diable, un dia en què la gent treu els objectes vells de casa i fa una gran foguera coronada amb una figura que representa un diable. I si volem anar més lluny, a Nova Zelanda, no és tant comú veure el típic avet decorat, sinó un arbre autòcton cobert de grans flors vermell passió anomenat pohutukawa o Arbre de Nadal neozelandès.

Sigui on sigui, el Nadal és una època per viure'l d'una manera solidària, sostenible i compartir-lo amb altres persones del nostre entorn. A continuació et proposem 6 idees per viure un Nadal global, a través de diferents propostes que poden fer que visquis aquesta època de l'any d'una manera diferent.


1. Fes una donació de roba, aliments o joguines que arribin a regions en vies de desenvolupament

Encara avui hi ha persones que no disposen de les eines bàsiques per poder portar una vida digna i viuen sota el llindar de la pobresa. Troba en aquest apartat opcions per col·laborar amb entitats arreu del món.


2. Fes un voluntariat internacional al Nadal

Tens moltes oportunitats per fer un voluntariat a qualsevol regió del món durant els mesos de desembre o gener. En aquest recull hi apareixen algunes propostes.


3. Fes-te soci d'alguna entitat sense afany de lucre

Durant l'any moltes organitzacions col·laboren amb diferents projectes a tot el món. Alguns exemples són Amnistia Internacional Catalunya, Metges Sense Fronteres o la Creu Roja. N'hi ha de més petites com la Fundació Babel a Barcelona que també tenen propostes interessants. Si vols fer un regal solidari, una bona opció és començar a formar part de l'equip d'una organització sense afany de lucre per Nadal.


4. Comunica't amb la gent del món en diferents idiomes!

Si t'agraden les llengües i tens ganes de traduir al teu idioma, fes servir la plataforma Trommons.org on milers de voluntaris col·laboren amb projectes no lucratius. Com a organització també pots registrar-te i començar a comunicar en diferents idiomes gràcies a la tasca dels traductors i traductores internacionals. Si tens dubtes pots contactar amb The Rosetta Foundation. Serà una bona manera de practicar durant el Nadal per valorar-ho de cara al 2016.


5. Forma't en cooperació internacional

L'Organització d'Estats Iberoamericans per l'Educació, la Ciència i la Cultura (OEI) ofereix una Especialització en Planificació i Gestió d'Intervencions de Cooperació per al Desenvolupament. També pots trobar oportunitats per formar-te amb una perspectiva global a Lafede.cat i al SCI de Catalunya també pots trobar formacions, cursos o fins i tot una Biblioteca Humana.


6. Coneix el projecte de la moneda social i porta'l a la teva entitat

Per Nadal comença a fer accions i crea reptes solidaris a la xarxa global de solidaritat, The Social Coin. Com a entitat pots motivar el teu equip de voluntariat i millorar el món amb el projecte de la moneda social. Informa't aquí.

Afegeix un comentari nou