15 casals d’estiu han estat finalistes del Bit Bot Challenge 2020
Comparteix
Aquesta competició, organitzada per la Fundació i2Cat i el Departament de Polítiques Digitals, ja té els quinze finalistes. A l’octubre es coneixeran els tres projectes i casals guanyadors.
Quinze casals d’estiu tecnològics han estat seleccionats com a finalistes del Bit Bot Challenge 2020, el concurs per promoure activitats del lleure tecnològic. Aquest concurs, promogut per la Fundació i2CAT i el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, és una competició per promoure els casals d’estiu de temàtica tecnològica, amb l’objectiu d’augmentar la participació de nenes i noies dins l’àmbit de les TIC i reduir l’escletxa de gènere persistent a aquest sector.
Durant aquests últims mesos, una comissió avaluadora ha seleccionat quinze projectes i activitats de diferents casals de lleure educatiu. Cada casal rebrà un premi de 1500 €. En el mes d’octubre es donaran a conèixer els tres projectes guanyadors de tot el Bit Bot Challenge 2020.
La llista de projectes guanyadors són els següents:
- Estiu Thaunològik
- És el Campus d’estiu de l’Escola Thau de Sant Cugat. En aquest campus els infants participants aprendran a programar amb LEGO Mindstorms i MBOT, dissenyar i imprimir amb 3D amb Tinkercad, fer experiments científics, videojocs amb Tynker i jocs exteriors per fomentar el pensament computacional.
- Esc@pe Room Digital
- És un campus tecnològic amb una orientació temàtica que segueix un fil conductor d’una temàtica molt coneguda: els Escape Room.
- Fix it Summer
- Els infants que hi participen experimentaran que se sent entre interactuar amb la tencologia i crear-la, de ser consumidors a ser creadors.
- TbKids Magic Academy
- Aquest és un casal d’estiu molt dinàmic i motivador, amb la màgia com a fil conductor. Totes les activitats es treballen amb eines de tecnologia.
- Casal Artesans Digitals
- L’objectiu d’aquest casal és ser un accés per a la creació digital. Es donaran eines per a la creació digial d’animacions, contes i videojocs.
- Campus Tecnològic Tria – Fundació Comtal
- Mitjançant aquest campus tecnològic els infants podran aprendre a programar amb diferents plataformes: Scratch, Makey-Makey, Code.org i TinkerCad.
- Automatització de reg amb micro.bit
- L’objectiu d’aquesta activitat és crear un sistema de reg automàtic amb l’ajuda d’un petit ordinador micro.bit.
- Campus petits enginyers i enginyeres
- En aquest campus es treballaran les tecnologies de la informació i comunicació, tot realitzant activitats de robòtica, electrònica, programació de videojocs, animació, disseny CAD i impressió 3D.
- Campus de disseny de videojocs
- En aquest campus tecnològic de Codelearn, els i les participants aprendran a dissenyar els continguts, els espais, les regles i les mecàniques diferents d’un videojoc.
- Casal virtual d’estiu: Missió Artemis
- Aquest és l’únic campus en línia que treballa amb robots virtuals programables.
- FabKids i FabTeens Estiu 2020
- En aquests tallers, el jovent aprendrà a fer servir les eines de fabricació digital alhora que desenvoluparà la seva creativitat, el treball en equip i la comunicació.
- Any 2230: programa interestel·lar Artemis
- En aquesta activitat innovadora científica i tecnològica els i les participants podran aprendre habilitats a través de la ciència, robòtica, programació i el desenvolupament del pensament computacional.
- Campus petits enginyers i enginyeres
- Aquest és un campus d'estiu de Codelearn enfocat en dues àrees diferents amb una línia temàtica: "Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC)" i "Ciència i Tecnologia".
- Casal Estiu 2020 - Robòtica i programació
- En aquest campus de Codelearn - Premià de Mar els i les participants aprendran robòtica i programació educativa.
Afegeix un nou comentari