16 dies d'activisme a la xarxa contra la violència de gènere

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

16 dies d'activisme a la xarxa contra la violència de gènere

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Diverses entitats s'adhereixen a una campanya per conscienciar sobre els delictes de violència de gènere. Galeries fotogràfiques i canals de vídeo són els elements 2.0 més utilitzats per aquesta finalitat.

El passat 25 de novembre es va celebrar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. A Catalunya es van celebrar diverses iniciatives, però les eleccions al parlament van eclipsar-les i el missatge no va poder arribar a tants destinataris. Però per sort queda la xarxa i algunes altres iniciatives que volen allargar els dies de conscienciació sobre aquest greu problema de la societat.

16 Days of Activism Against Gender Violence” va néixer l'any 1991 a iniciativa de la “Center for Women's Global Leadership”, institució de la Rutgers University dels Estats Units d'Amèrica. Aquesta campanya va començar el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere i conlou el 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans. Al ser una iniciativa internacional, moltes entitats s'adhereixen i realitzen activitats presencials durant aquests deu dies. Però com que la temporalitat d'aquesta campanya és de 10 dies, moltes entitats opten per utilitzar la xarxa per realitzar aquestes activitats, i així aconseguir més públic d'arreu del món que pugui captar el missatge.

És el cas de l'entitat Witness, que utilitza els mitjans audiovisuals per fer denúncia sobre les violacions dels drets humans. Aquesta entitat ha creat un canal de youtube anomenat “Sexual Violence During & Post-Conflict in Sub-Saharan Africa” on es poden veure vuit vídeos sobre la violència de gènere exercitada durant els conflictes bèl·lics de l'Àfrica Subsahariana.

El “Center for Women's Global Leadership”, institució promotora de la campanya, ha obert un compte Flickr per poder veure totes les fotografies de les activitats que es faran durant aquests 16 dies arreu del món.

Durant els pròxims dies s'anunciaran més activitats a la xarxa d'aquesta campanya. Per estar al corrent de totes aquestes activitats, podeu seguir la pàgina de Facebook d'aquesta iniciativa.

Font d'informació: Witness

Afegeix un comentari nou