5 formes de posicionar bé les publicacions a les xarxes socials
Comparteix
Encara que sembli estrany, les publicacions a les xarxes socials també es posicionen. Hi han múltiples factors que fan millorar la visualització de les publicacions i cal interpretar-los.
El món de les xarxes socials s'ha fet molt gran. Facebook va arribar a finals del 2016, a la xifra de 1860 milions de comptes actius, Twitter als 319 milions de comptes actius i Instagram als 600 milions comptes actius. Gairebé 3000 milions d'usuaris i usuàries que publiquen regularment a les xarxes socials. Una bestialitat.
Com veieu hi ha molta activitat, tant a l'hora de publicar com a l'hora de mostrar aquestes publicacions. Per aquest motiu, moltes de les xarxes socials que utilitzeu regularment, han canviat la forma d'ensenyar les publicacions. Facebook va iniciar aquesta aventura l'any 2009. Fins aquella data, Facebook mostrava les publicacions per ordre cronològic. A partir d'aleshores, un algoritme és l'encarregat de mostrar el que us interessa i el que no. Aquest algoritme l'han anat modificant any rere any. En aquest apunt al blog de Facebook, Lars Backstrom indica el perqué és necessari fer-ho així, ja que com a experiència d'usuari, no seria positiu mostrar totes les publicacions que totes les vostres amistats de Facebook publiquen diàriament. Us cansaríeu molt. Tot i així, hi ha la opció de mostrar l'ordre cronòlogic, més endavant us ho explicarem. Twitter va incorporar al febrer del 2016 la possibilitat de veure el contingut que més us interessa. Aquest canvi va provocar un cert rebuig per part dels usuaris i usuàries d'aquesta xarxa de micro-blogs. I Instagram va fer el mateix a partir del mes de març del 2016.
Interpretar aquests algoritmes és complicat, perquè són secrets. Però si aneu provant diferents estratègies de continguts a les xarxes socials, podeu interpretar la funcionalitat de l'algoritme. A continuació hem recollit diferents consells de blogs dedicats a les xarxes socials, per posicionar correctament les publicacions. Moltes d'aquestes recomanacions funcionen exclusivament per Facebook, ja que és la xarxa social que, per defecte, mostra les publicacions segons la interpretació del seu algoritme. Tot i així, us animem a contribuir aquest llistat amb els vostres supòsits; el que creieu que va bé i el que no. Podeu fer les vostres aportacions, comentant aquest llistat.
- Publicar continguts rellevants i originals.
Està demostrat que si el contingut interessa, l'èxit de la publicació estarà assegurat. Facebook i Instagram el posicionaràn més bé, i Twitter el recomanarà a la seva secció «Per si t'ho has perdut», Heu de trobar els continguts que més poden interessar al vostre públic objectiu, sense marxar de la vostra línia editorial. I això es fa a mesura que aneu provant diferents publicacions. Poden ser notícies importants d'última hora que tenen relació amb l'activitat de la vostra entitat o l'anunci d'un nou acte que fareu en breu.
- Proveu de publicar en diferents horaris.
Trobareu molts apunts de blogs que indiquen quina és la millor hora per publicar a les xarxes socials. Uns diuen que al matí, altres a la tarda i la resta a la nit. Hi han eines que ho fan automàticament, que publiquen quant hi ha més gent connectada. Però també hi ha gent que comenta que si publiqueu quan hi ha màxima afluència, és el pitjor moment, ja que hi ha més competència per posicionar-se. I fins i tot, hi ha qui ha fet experiments, demostrant que el millor moment per publicar, és quant menys gent connectada hi ha, perquè no competeixes amb tantes publicacions.
Per tant... quin és el millor moment per publicar? Tal i com va dir Johan Cruyff, s'ha de tenir en compte el «entorno». El concepte «entorno» significa el camp i l'afició. I traduït al vostre llenguatge significa els vostres seguidors i seguidores a les xarxes socials. Heu de provar vàries publicacions per determinar quin és el millor moment per publicar. És possible que sigui quan menys gent estigui connectada o al revés. Podeu programar una publicació al matí, una altra al migdia, una altre a la tarda, una de nit i l'altre matinada. Fixeu-vos quanta gent ha vist la publicació i quantes interaccions ha tingut la vostra publicació.
- Interval de temps entre publicacions.
Heu de tenir en compte l'interval de temps les publicacions. Si a Facebook publiqueu molt seguit, és molt probable que el vostre public deixi de veure alguna de les publicacions. A Twitter és diferent, per l'ordre cronòlogic. Però també heu de tenir en compte que si publiqueu massa seguit, podeu cansar als vostres seguidors. També és molt probable que no hi hagin dos piulades destacades vostres.
Instagram, amb el canvi de mostrar les publicacions, també li passa el mateix que a Twitter. El més recomanable és deixar un espai de temps considerable entre publicacions: podeu provar 2 o 4 hores a Facebook, 1 hora a Twitter i Instagram. Tot i fer aquesta prova, mesureu els resultats i feu els canvis pertinents.
- Publicar amb imatge o enllaç?
És un tema que afecta molt a Facebook. El mateix cas que l'horari de publicació. Trobareu molts apunts de diferents blogs que indiquen que és millor publicar amb una imatge que sense, o que amb un enllaç. Però per tenir un criteri, heu de tenir molt clar l'objectiu de la vostra publicació.
Si el vostre objectiu és aconseguir visitants al vostre blog, aleshores publiqueu amb el format enllaç que us dona la xarxa social. Enganxeu l'enllaç que voleu compartir i Facebook us proposarà una previsualització del contingut del vostre enllaç, amb una imatge i una estrofa de text. Mitjançant aquest format Facebook delimita un espai molt més gran com a enllaç, i pot permetre moltes més visites al vostre blog. No guanyarà tanta visibilitat i posicionament, però si que guanyareu en visites al vostre blog. Per tant, si heu de publicar en format enllaços, heu de tenir molt clar de penjar continguts molt rellevants, per posicionar bé les vostres publicacions.
En canvi si l'objectiu no és guanyar visites, sinó transmetre la missió de la vostra entitat o els valors de la vostra marca, és molt més recomanable publicar acompanyat d'una imatge o de vàries imatges. Quantes més imatges publiqueu, més visibilitat tindrà la vostra publicació a Facebook.
A Twitter també passa el mateix. És millor publicar amb imatges que sense imatges, la interacció amb el públic pot ser major. En cas d'haver-hi major interacció, pot posicionar-se millor a la secció de Twitter, on destaquen les piulades més significatives. A Instagram, lògicament, s'han de fer publicacions amb una imatge o, amb l'última novetat, amb vàries imatges.
- Vídeos, stories i retransmissions en directe.
A Facebook, segons sembla indicar el blog de Wallaroo, volen prioritzar la visualització de les pàgines que pengen vídeos. Per tant pot ser molt interessant que a la vostra estratègia de continguts a Facebook, incorporeu penjar vídeos directament a Facebook. Això farà que es visualitzin directament en bones posicions. També és molt conegut l'avís que emet Facebook als vostres seguidors, quan esteu fent un Facebook Live. Això facilita molt la visualització del directe a tots els vostres seguidors i seguidores.
Twitter també té servei d'emissió en directe, mitjançant l'eina Periscope. Periscope avisa quan algun compte de Twitter està emeten en directe. Això assegura un major nombre de visualitzacions. Posteriorment, es penja el vídeo sencer a Twitter. Aquest vídeo pot estar destacat en la secció «Potser t'ho has perdut...».
Instagram també té emissió de vídeo en directe. Ho podeu fer mitjançant les opcions de les «stories». Seleccioneu la opció afegir una «storie» i seleccioneu la opció «Live». Això avisarà als vostres seguidors i seguidores que esteu emeten en directe. Un cop heu acabat, podeu guardar el directe a les «stories».
Afegeix un nou comentari