6 formes d'utilitzar Linkedin en una entitat

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

6 formes d'utilitzar Linkedin en una entitat

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Tot i què Linkedin és una xarxa social dedicada al món laboral, també pot ser un bon lloc per les entitats sense ànim de lucre. Aquesta xarxa pot ajudar a l'entitat des de diferents perspectives.

Linkedin és una de les xarxes socials més utilitzades del moment. Actualment hi ha 414 milions d'usuaris actius que utilitzen la xarxa, tan sigui per buscar feina o per fer contactes de caire més professional. A Linkedin utilitzem un altre estil. No hi pengem els vídeos anecdòtics que pengem a Facebook, i tendim més a demostrar la feina que hem fet i per la qual estem especialitzats. També l'utilitzem per cercar-hi contactes que algun dia ens puguin facilitar la vida professional.

És per aquests motius que Linkedin, també pot ser utilitzat dins el tercer sector, el món del voluntariat i l'associacionisme. El blog Classy, dedicat a les plataformes de microfinançament per entitats sense ànim de lucre, ha dedicat un apunt prou interessant sobre com podeu utilitzar Linkedin dins la vostra ONG. A continuació, us fem un extracte sobre les diferents idees que han plasmat en aquest article.

Crea la pàgina de Linkedin de la teva entitat o ONG

La pàgina de Linkedin, ha de ser el pal de paller de la vostra entitat dins d'aquesta xarxa social. Així com la pàgina d'admiradors de Facebook, és el pal de paller a Facebook, a Linkedin passa el mateix. Per a crear la pàgina de la teva entitat, primer has d'entrar a Linkedin amb el teu usuari. Desprès, ves a «Intereses», (aprofitem per recordar que Linkedin encara no està disponible en català), «Empresas» i a la dreta, trobareu el botó groc per crear la vostra pàgina a Linkedin.

Dins d'aquesta pàgina hauràs d'afegir la fotografia de perfil de la vostra entitat (200 x 200 píxels) i una fotografia de capçalera (1400 x 425 píxels). És molt recomanable utilitzar les mateixes imatges que utilitzeu a les altres xarxes socials. Després, haureu d'omplir tota la informació sobre la vostra entitat. .

Actualitzar els perfils de Linkedin que estiguin vinculats a l'entitat

Ara ja teniu la pàgina de Linkedin de la vostra entitat. Podeu començar a fer-ne difusió. I la forma més ràpida de fer-ne, és que tot el vostre ecosistema de voluntariat, la vostra junta directiva i la gent que pugui treballar dins l'entitat, afegeixin en el seu perfil propi, la relació que tenen amb la vostra entitat. Mitjançant les actualitzacions de perfil, els altres usuaris de Linkedin veuran que existeix una pàgina de la vostra entitat, i poden començar a seguir-la.

Publica notícies sobre la vostra entitat de diferents formes

Ja que teniu una pàgina a Linkedin sobre la vostra entitat, heu de començar a publicar-hi. Podeu publicar notícies sobre la vostra entitat, sobre la feina que feu, sobre esdeveniments, congressos i jornades que assistiu etc. Però per fer això ho podeu fer 2 formes. Una, publicant normalment. Com si ho féssiu a Facebook. L'altre, pagant perquè la vostra publicació arribi a més usuaris de Linkedin. No tingueu por de fer aquesta última opció, ja que els preus no són gaire cars i el resultat és prou òptim. Podreu segmentar molt bé el públic objectiu que voleu arribar. Això sí, només feu-ho quan realment necessiteu que aquesta publicació arribi a molta gent.

Utilitzeu Linkedin Pulse

Fixeu-vos amb la línia de temps de Linkedin. És una barreja entre una línia de temps cronològica de Twitter, i una línia de temps de Facebook. A vegades, quan entres a Linkedin pots veure una publicació repetida, al mig d'altres de noves. I costa molt trobar les publicacions de les entitats i empreses que segueixes. Linkedin, conscient d'això, ha creat una aplicació per seguir les notícies i històries que us poden interessar més. Aquesta aplicació es diu Linkedin Pulse. Però també, amb Pulse podreu escriure continguts. No ho podreu fer des del vostre compte d'entitat. Però és important que algú relacionat amb la vostra entitat, pugui escriure continguts que tinguin a veure amb l'entitat i la temàtica que toqueu.

Podeu veure l'exemple del compte d'Adam Garone, membre de la Fundació Movember, que escriu continguts relacionats amb la Fundació.

Participeu en els grups de Linkedin

Els grups de Linkedin serveixen perquè els seus membres puguin discutir sobre temes d'interès pels mateixos membres. De temes n'hi han a milers, i molts poden ser interessants per la vostra entitat. Des de temes de micro-finançament fins a temes de xarxes socials per entitats o ONG. En cas que no trobeu temes interessants, també en podeu crear-ne un!

Cerqueu professionals i voluntaris.

Tal i com hem dit al principi, Linkedin és una xarxa social per fer contactes professionals. Linkedin ofereix dos característiques principals, una és la possibilitat de publicar ofertes de treball. L'altre és la possibilitat de publicar vacants de voluntariat. Per a publicar vacants de voluntariat hi ha l'opció de Linkedin Volunteer Marketplace, un lloc per connectar entitats sense ànim de lucre amb voluntaris.

Afegeix un comentari nou